Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Tampabejas "Lightning" svētdien Stenlija kausa Austrumu konferences finālsērijā varēja nonākt zaudētājos ar 0-3, taču atspēlējās un pieveica viesus Ņujorkas "Rangers" komandu.

"Lightning" komanda mājās uzvarēja ar rezultātu 3:2 (0:0, 1:2, 2:0), sērijā panākot 1-2.

Mika Zibanedžads un Kriss Kraiders teju divu minūšu laikā otrajā trešdaļā panāca rezultātu 0:2, abiem hokejistiem realizējot skaitlisko vairākumu. Pateicoties šiem vārtu guvumiem, "Rangers" varēja nonākt soli no vietas Stenlija kausa finālā. Taču jau minūti vēlāk Ņikita Kučerovs realizēja vairākumu mājinieku labā (1:2).

Arīdzan ceturtie vārti tika gūti, komandām spēlējot skaitliski nevienādos sastāvos. Tampabejas kluba leģenda Stīvens Stemkoss trešā perioda ievadā izcēlās ar zibenīgu metienu no kreisā iemetienu apļa, panākdams rezultātu 2:2.

Ņujorkas komandai bija iespēja atgūt iniciatīvu. Deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām Kučerovs tika sodīts uz četrām minūtēm par pārkāpumu ar augsti paceltu nūju. "Rangers" vairākumu neizmantoja, bet pēdējo vārdu teica mājinieki. Ondržejs Palāts spēles noslēdzošajā minūtē no tuvas distances pārspēja Igoru Šestjorkinu, izraujot "Lightning" komandai uzvaru.

Uzvarētāju vārtos Andrejs Vasiļevskis atvairīja 28 no 30 metieniem, bet Šestjorkins tika galā ar 48 no 51 pretinieku raidījuma.

Otrdien komandas Tampabejā aizvadīs sērijas ceturto spēli. Savukārt pirmdien Edmontonā gaidāms duelis starp vietējo "Oilers" komandu un Kolorādo "Avalanche" vienību. "Avalanche" komanda sērijā ir vadībā ar 3-0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!