Foto: F64

Latvijas hokeja komandas "Zemgale"/LLU dalība pēc spēka otrajā Somijas līgā "Mestis" jāapstiprina pēc iespējas ātrāk, sarunā ar aģentūru LETA norādīja kluba direktors Aivars Zeltiņš.

Jau maija izskaņā tika ziņots, ka "Zemgale"/LLU nākamsezon plāno startēt ne tikai "Optibet" Hokeja līgā (OHL), bet arī Somijas "Mestis" līgā, taču, neskatoties uz to, ka ir jau vasaras vidus, komanda vēl nav oficiāli pievienojusies Somijas otrajai līgai.

Zeltiņš atklāja, ka pārrunas ar Somijas pusi ir pavirzījušās tiktāl, ka ir izveidots līguma projekts par Latvijas komandas dalību "Mestis" līgā.

"Oficiāli vēl pateikt nevaru, taču šobrīd ir līguma projekts, kurā vēl ir jāvienojas par noteiktām niansēm, lai varētu apstiprināt "Zemgales" dalību "Mestis" līgā," norādīja kluba direktors.

Tāpat Zeltiņš piebilda, ka precīza datuma, kad tas izdarāms, nav, taču līguma parakstīšanai ir jānotiek pēc iespējas ātrāk, lai vienība pilnvērtīgi varētu sagatavoties gaidāmajai sezonai.

"Pēc nedēļas komanda arī uzsāks fiziskos treniņus, jo darbs neapstājas neatkarīgi no tā, vai spēlēsim Somijas otrajā līgā vai nē," skaidroja Zeltiņš.

Kluba direktors atklāja, ka, lai arī pašlaik jau notiek darbs pie vienības sastāva komplektācijas, gala rezultāts un atsevišķu spēlētāju piesaistīšana būs atkarīga no tā, vai "Zemgale"/LLU startēs "Mestis" līgā.

Nākamsezon "Zemgale"/LLU spēkosies arī Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausā.

Jau ziņots, ka maijā Latvijas Hokeja federācija (LHF) un Somijas Hokeja asociācija (FIHA) ir vienojās arī par sadarbību, trim Latvijas komandām nākamsezon startējot Somijas jaunatnes hokeja čempionātos.

LHF un FIHA sadarbība paredz, ka Hokeja skolas "Rīga" (HS "Rīga") U-16 komanda spēlēs "Mestis" U-16 čempionātā, bet "Zemgale"/JLSS U-15 un HS "Rīga" U-15 vienības startēs Somijas U-15 AAA turnīrā.

Paralēli dalībai Somijas turnīros visas trīs komandas piedalīsies arī Latvijas jaunatnes un bērnu čempionātos (LBJČH).

LHF ar FIHA arī kopīgi pieteikušās rīkot 2023.gada pasaules čempionātu hokejā, kā arī uzsākušas tiesnešu sadarbības programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!