Foto: Publicitātes foto
Latvijas čempione hokejā "Zemgale/LLU" šonedēļ varētu panākt vienošanos par šīs komandas dalību Somijas pēc spēka otrajā – "Mestis" – līgā, Latvijas Televīzijas raidījumam "Sporta studija" norādīja kluba prezidents Aivars Zeltiņš. Šī brīža plāns paredz, ka jelgavnieki Somijā varētu spēlēt nākamās trīs sezonas.

Zeltiņš atklāja, ka šajās dienās Latvijā ieradīsies Somijas pārstāvji, lai saliktu punktiņus uz i.

"Gribas teikt, ka esam gana tuvu, lai nākamajā sezonā spēlētu Somijas otrajā spēcīgākajā līgā. Gaidām, ka tuvāko dienu laikā pie mums uz sarunu beigu fāzi ierodas Somijas pārstāvji. Šobrīd noris saruna par ilgtermiņa līgumu," atklāja Latvijas čempionu vadītājs.

Sagaidāms, ka šis projekts būs balstīts uz jauno spēlētāju attīstību, turklāt komandā spēlējošajiem papildus profesionālajam hokejam būs iespēja studēt. Precīzus skaitļus nesaucot, Zeltiņš ir izteicies, ka Latvijas čempionāta vadošo komandu budžeti ir virs 300 000 eiro. Dalībai "Mestis" līgā nepieciešams aptuveni 3-4 reizes vairāk.

Kuluāros izskanējis, ka Latvijas čempionei trūkstot ap 400 000 eiro. Klubs gan precīzas summas neatklāj. Jautājums, vai šo summu segs Latvijas hokeja federācijas (LHF) prezidenta Aigara Kalvīša vadītā "Latvijas Gāze". Ja tā notiktu, tad "Zemgalei/LLU", spēlējot Latvijas čempionātā, būtu pastarpināts federācijas atbalsts, kāds citām komandām nav. Tās gan šobrīd ir tikai baumas, bet budžetu nodrošināt ir klubu kompetencē.

Pagaidām "Zemgale/LLU" ar tās galveno treneri Arti Ābolu strādā pie sastāva komplektācijas. Zeltiņš norādīja, ka apmēram pusotra maiņa komandā varētu būt pieredzējušie spēlētāji, kamēr pārējie būtu hokejisti, kuriem karjeras līkne ir augšupejoša.

"Jāatceras, ka "Zemgale/LLU" ir privāts klubs. Finansiālo saistību jautājumi ir jārisina klubā," tikmēr akcentēja LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs, kurš gan piebilda, ka federācija iesaistīsies, palīdzot ar administratīviem un praktiskiem jautājumiem.

Spēlējot "Mestis" līgā, "Zemgale/LLU" tiks pie U-20 bāzes kluba statusa. Tas no administratīvā un finanšu viedokļa ļoti atvieglos komandu savākt un aizvadīt pilnu sezonu," sprieda Pļāvējs. "Ap desmit spēlētājiem, kas ir U-20 kandidātu sarakstā, spēlēs tur. Ja "Zemgale/LLU" galvenais treneris vada arī U-20 izlasi, tā ir ļoti laba un veiksmīga kombinācija."

Jelgavas kluba gadījumā neesot runa par vienu, bet vismaz par trim sezonām. "Mestis" līgā startē 14 komandas, kuru vidējais vecums ir 21-23 gadi. Tā ir jauno spēlētāju attīstības līga. Arī "Zemgale/LLU" veido jaunu un uz attīstību vērstu sastāvu. Īpaši šobrīd, kad nav vairs ne Rīgas "Dinamo", ne HK "Rīga".

Šī brīža plāns paredz, ka "Zemgale/LLU" uz Somiju dosies aizvadīt četras spēles pēc kārtas. Attālumi nav ļoti lieli, bet ir tādas pilsētas, kas atrodas 800 kilometrus no Helsinkiem. Sagaidāms, ka komanda vispirms mēros ceļu uz Tallinu ar autobusu, bet pēc tam ar prāmi pārpeldēs uz Somiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!