Foto: IIHF
Latvijas U-20 hokeja izlase trešdien, 10. augustā, pasaules čempionātā savā otrajā spēlē ar 2:5 (1:1, 0:3, 1:1) piekāpās Kanādai, lai gan vēl mača vidū rezultāts bija neizšķirts.

Latvijai tas bija otrais zaudējums divās spēlēs pēc piedzīvotās neveiksmes 1:6 turnīra sākuma mačā pret Somiju. Pasaules čempionāta mājiniece Kanāda ar spēli pret Latvju iesāka turnīru.

Otro spēli pēc kārtas Latvijas izlases rindās par labāko atzina vārtsargu. Ja pirmajā mačā tas bija Bruno Brūveris, tad mačā pret kanādiešiem izcili darbojās Patriks Bērziņš, kurš atvairīja 39 no 44 metieniem. Latvijas hokejisti pa hokeja dzimtenes komandas vārtiem izdarīja 24 metienus.

Lai gan kanādieši pirmajā periodā "nomētāja" Bērziņu (18-4 pārsvars metienos), rezultāts pēc pirmajām 20 minūtēm bija 1:1. Spēles astotajā minūtē Konors Bedārs guva kanādiešiem pirmos vārtus, bet nepilnas divas minūtes pirms pirmā perioda beigām Rainers Dārziņš panāca neizšķirtu 1:1.

Līdzsvars spēlē saglabājās vēl līdz pat spēles 32. minūtei, kad Latvijas izlase neizturēja kanādiešu spiedienu un sešu minūšu laikā zaudēja trīs vārtus. Sākumā Lukass Kornjē atguva Kanādai vadību, izmantojot vairākumu, bet tad minūtes laikā Olens Celv;egers vairākumā un Ridlijs Greigs vienādos sastāvos palielināja Kanādas pārsvaru līdz 4:1.

Pēdējās trešdaļas sākumā Latvija izmantoja mājinieku nedisciplinētību un Bogdans Hodass samazināja starpību līdz 2:4. Drīz pēc tam Latvijai gandrīz četras minūtes bija skaitliskais vairākums, tomēr vēl vairāk saasināt cīņu neizdevās, bet 55. minūtē piekto reizi ripa Bērziņa sargātajos vārtos ielidoja pēc Viljama Dufūra metiena.

Pasaules čempionāta turpinājumā A grupā naktī uz 12. augustu Arta Ābola vadītie juniori tiksies ar Slovākiju, bet vēl pēc divām dienām būs mačs ar Čehiju. Pasaules čempionāta B apakšgrupā cīnās ASV, Vācija, Šveice, Zviedrija un Austrija. Četras labākās no piecām apakšgrupas komandām iekļūs ceturtdaļfinālā.

Šogad no elites divīzijas neizkritīs neviena izlase. 2023.gada pasaules čempionāts gadu mijā notiks Kanādas pilsētās Helifeksā un Monktonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!