Foto: F64

Zviedrijas Hokeja asociācijas valde oficiāli apstiprinājusi, ka uz Zviedrijas valstsvienību neizsaukts Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējošos hokejistus, liecina organizācijas paziņojums.

Šāds lēmums pieņemts līdz turpmākajam paziņojumam.

"Šis lēmums sūta svarīgu vēstījumu Zviedrijas hokejam un hokeja pasaulei, jo runa ir par mūsu pamatvērtībām," sacīja Zviedrijas Hokeja asociācijas priekšsēdētājs Anderss Larsons. "Biedrība jau iepriekš paziņoja, ka lēmums tiks pieņemts laicīgi pirms sezonas sākuma. Tagad tas ir pieņemts."

Pieci Zviedrijas hokejisti noslēguši līgumus ar KHL klubiem – vārtsargi Adams Reideborns (Maskavas CSKA) un Juhans Matsons (Jekaterinburgas "Avtomobilist"), aizsargi Robins Press (Čerepovecas "Severstaļ") un Fredriks Klasons (Maskavas CSKA) un uzbrucējs Jakobs Lilja (Maskavas "Dinamo").

Iepriekš arī Somija, Čehija un Francija nolēmusi neatbalstīt hokejistu došanos peļņā uz KHL. Arī Latvijas hokejisti zaudēs tiesības pārstāvēt valstsvienību, ja dosies spēlēt uz Krieviju. Jau vēstīts, ka Jānis Kalniņš spēlēs Habarovskas "Amur" sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!