Foto: AFP/Scanpix/LETA
Somijas Hokeja federācija pagarinājusi līgumu ar valstsvienības galveno treneri Juku Jalonenu, kurš izlasi šogad aizveda līdz triumfam Pekinas olimpiskajās spēlēs un pašu mājās notikušajā pasaules čempionātā.

Jaunā vienošanās panākta līdz 2023./24. gada sezonas beigām. Līgumattiecības ir iespējams pārtraukt, ja 59 gadus vecais speciālists saņems piedāvājumu vadīt Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu.

Jalonenam šis ir otrais posms ar Somijas izlasi. Pirmo reizi viņš komandu vadīja no 2008. līdz 2013. gadam, ar to 2010. gadā iegūstot bronzu Vankūveras olimpiskajās spēlēs un gadu vēlāk triumfējot pasaules čempionātā.

Savukārt pēc tam speciālists pie somu izlases stūres atgriezās 2018. gada rudenī un uzvarēja jau nākamajā pasaules čempionātā. Šis panākums tika atkārtots šogad savu līdzjutēju priekšā, bet februārī tika gūts zelts Pekinas olimpiskajās spēlēs, kas Somijas hokejā ir vēl nebijis panākums.

Klubu hokejā Jalonens ir strādājis ne tikai dzimtajā Somijā, bet arī Itālijā, Anglijā un Krievijā, vadot Sanktpēterburgas SKA.

Nākamā gada pasaules čempionātā Somija spēlēs vienā grupā ar Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Dāniju, Franciju, Austriju un Ungāriju. Turnīrs notiks Somijā un Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!