Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par savas hokejista karjeras beigšanu paziņojis raženais aizsargs no Slovākijas Zdeno Hara, kurš Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nospēlēja 24 sezonas.

Hara noslēdza vienas dienas līgumu ar Bostonas "Bruins", lai karjeru noslēgtu šī kluba rindās. Viņš "Bruins" komandu pārstāvēja no 2006. līdz 2020. gadam. Vēl savas karjeras laikā viņš spēlējis Ņujorkas "Islanders, Otavas "Senators" un Vašingtonas "Capitals" sastāvā.

NHL regulārajā čempionātā Hara nospēlēja 1680 spēles, kas viņu visvairāk nospēlēto spēļu sarakstā ierindo septītajā vietā. Viņš guva 209 vārtus un izdarīja 471 rezultatīvas piespēles, bet savas karjeras laikā viņa lietderības koeficients bija +301. Savukārt Stenlija kausā savas karjeras laikā slovāks spēlēja 16 sezonās, 200 mačos izceļoties ar 18+52 un lietderības koeficientu +50.

Savu pēdējo sezonu NHL viņš aizvadīja "Islanders" rindās, kas viņu 1996. gadā NHL draftā izvēlējās ar 56. kārtas numuru. Viņš nospēlēja 72 spēles, guva divus vārtus un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles.

2011. gadā "Bruins" rindās Hara kļuva par Stenlija kausa ieguvēju. Viņš sešas reizes kļuva par NHL Zvaigžņu spēles dalībnieku, kā arī 2009. gadā saņēma Džeimsa Norisa balvu kā labākais aizsargs. Ar Slovākijas izlasi Hara izcīnīja divas pasaules čempionāta sudraba medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!