Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Nešvilas "Predators" un Sanhosē "Sharks" pārbaudes spēlēs 7. un 8. oktobrī Prāgā, "O2" arēnā, Čehijas valdība neļaus piedalīties hokejistiem no Krievijas, vēsta ESPN.

Čehija šādu soli spērusi Krievijas pastrādāto kara noziegumu dēļ Ukrainā. Čehija pārstājusi izsniegt vīzas Krievijas pilsoņiem un nevēlas pieņemt izņēmumu NHL pārbaudes spēļu sakarā. Čehijas ārlietu ministrija jau esot nosūtījusi vēstuli NHL vadībai, un tajā norāda, ka ne Čehijai, ne citai Šengenas zonas valstij nav jāizsniedz vīzas Krievijas hokejistiem.

"Sharks" sistēmā šobrīd ir Aleksandrs Barabanovs, Jevgeņijs Svečņikovs, Nikolajs Kņižovs, Artemijs Kņazevs, Timurs Ibragimovs un Daniils Guščins. Savukārt "Predators" rindās ir Jakovs Treņins, Jaroslavs Askarovs un Jegors Afanasjevs.

NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs vēl ceturtdien aģentūrai AP norādīja, ka neesot nekādu satraukumu par hokejistu došanos uz Prāgu un viņu iziešanu laukumā.

"Sharks" ģenerālmenedžeris Maiks Grīrs sacīja, ka komanda uz šo maču dosies kā komanda, vai nedosies nemaz. "Man ir pārliecība, ka esam viena komanda. Tā nav viņu vaina, viņi neko sliktu neizdarīja. Tāpēc es nedomāju, ka viņi ir jāsoda. Mēs viņus atbalstām un esam vienoti," norādīja Grīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!