Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Vismaz varēšu gulēt, jo beigās tomēr iemetu" – pēc nerealizētā "bullīša" un gūtajiem vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē atzina Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers.

Otrdien NHL spēlē "Penguins" ar 4:1 pieveica Elvja Merzļikina pārstāvēto vienību Kolumbusas "Blue Jackets", bet Bļugeram šie bija pirmie vārti sezonā.

Bļugeram iespēja atklāt gūto vārtu kontu sezonā bija jau otrajā periodā, tomēr viņš nerealizēja "bullīti", bet mača izskaņā viņš tomēr pārspēja Merzļikinu. Pēdējās trešdaļas 17. minūtē Merzļikins devās mainīties, lai "Blue Jackets" ar vēl vienu uzbrucēju censtos atspēlēties no 1:3. Tomēr tad "Blue Jackets" hokejisti zaudēja ripu. Braiens Rasta metiens bija neprecīzs, Merzļikins metās vēl glābt situāciju, bet no apmales atlēkušo ripu bez lielām problēmām vārtos raidīja Bļugers.

"Jutos satriekts, neizmantojot iespēju. Izniekoju. Ceru, ka varēšu labāk gulēt, jo beigās tomēr izdevās iemest," pēc panākuma teica Bļugers.

Kolumbusas komanda mačā pirmā guva vārtus, bet otrā perioda sākumā dažu sekunžu laikā "Penguins" panāca 2:1. Otrā perioda vidū "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs guva savus otros vārtus spēlē, panākot 3:1. "Blue Jackets" gan protestēja par šo vārtu guvumu, tomēr tiesneši pārkāpumu (Merzļikina bloķēšanu no Krosbija puses) nesaskatīja.

"Nespēju tikt tālāk (vārtos), jo viņš (Krosbijs) man uzbrauca. Grūta epizode. Viņi pārvietoja spēlētājus uz aizvārti, vārtu to stūri. Grūti pagrūst (nost no vārtiem). Redzēju video atkārtojumu un man liekas, ka ripa tomēr trāpīja pa ("Blue Jackets" aizsarga Vladislava) Gavrikova nūjas galu, ja nekļūdos. Atkārtošos, grūts lēmums," sacīja Merzļikins.

Merzļikinam šī bija pirmā spēle pēc savainojuma izdziedēšanas. Kopš 30. oktobra Merzļikins tikai trešo reizi stājās "Blue Jackets" vārtos. Kā norāda izdevums "The Columbus Dispatch", latviešu vārtsargs darbojies daudz drošāk un pārliecinošāk, nekā tas bijis sezonas sākumā. Pats Merzļikins arī izteicās, ka pirmo reizi juties drošāk vārtos, lai gan ielaida četras ripas.

"Spēles sākumā sajutos kā pirmajā mačā šajā klubā, biju nedaudz nestabils. Tad vienkārši sev pateicu: "Ko tu dari?". Man ir jau šeit četri-pieci gadi, nomierinājos un mēģināju sajust ritmu, sajust spēles ritmu. Treniņi ir viena lieta, bet spēle ir pavisam cits, visi lido," piebilda Merzļikins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!