Foto: Publicitātes foto

Latvijas čempionvienība hokejā "Zemgale"/LLU sestdien savā laukumā piedzīvoja neveiksmi Somijas pēc spēka otrās līgas jeb "Mestis" spēlē.

"Zemgale"/LLU ar rezultātu 3:1 (0:2, 1:1, 0:0) piekāpās Rovaniemi "Kiekko" (RoKi) jelgavniekiem zaudējot piektajā mačā pēc kārtas.

Pirmajā trešdaļā viesu labā vārtus guva Lauri Heino un Eliass Kārela.

Tikmēr otrā perioda ievadā pēc spēlētam mazāk nekā divām minūtēm 3:0 panāca Mīka Tīhonens. Pēc tam 20 sekundes līdz trešdaļas beigām pirmo ripu Somijas komandas vārtos raidīja Pēteris Purmalis.

Mājinieku vārtos vispirms Rihards Cimermanis atvairīja astoņus metienus, bet pēc tam otrajā trešdaļā pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem viņu nomainīja Mariuss Bajaruns-Galejs, kurš tika galā ar 15 metieniem. Pretinieku vārtos Kodijs Porters atvairīja 38 ripas.

Jau ziņots, ka piektdien abu komandu pirmajā duelī jelgavnieki ar rezultātu 1:7 piedzīvoja sagrāvi.

Jelgavas komanda ar izcīnītiem 16 punktiem 20 spēlēs ieņem 13.vietu 14 komandu konkurencē, kamēr RoKi ar 41 punktu 24 cīņās ir ceturtā.

Latvijas čempione "Mestis" līgas pamatturnīrā četros apļos aizvadīs 52 spēles, 26 notiekot "Zemgale/LLU" ledus hallē Jelgavā.

Pagājušajā sezonā par Somijas otras spēcīgākās līgas čempionvienību kļuva Imatras "Kettera", kas finālsērijā ar 4-1 pieveica "Kiekko-Espoo".

Jelgavas "Zemgale"/LLU 2021./2022.gada sezonā izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionu titulu, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!