Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins naktī uz pirmdienu ielaida piecus vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, taču viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" tik un tā guva uzvaru.

"Blue Jackets" savu skatītāju priekšā ar 6:5 (2:0, 3:3, 0:2, 1:0) pagarinājumā pieveica Losandželosas "Kings", trešo reizi sezonā gūstot otro panākumu pēc kārtas. Šosezon komandai vēl ne reizi nav padevusies vismaz trīs uzvaru sērija.

Merzļikins nospēlēja visu maču un atvairīja 33 no 38 pretinieku metieniem. Latvietis šosezon 13 mačos izcīnījis četras uzvaras, bet vidēji spēlē ielaidis 4,83 ripas un atvairījis 86,2% metienu.

"Blue Jackets" šajā mačā ne reizi neatradās iedzinējos un divreiz (ar 2:0 un 5:3) bija vadībā ar divu ripu pārsvaru, taču šādu handikapu nespēja noturēt. Beigu beigās uzvarētājs noskaidrojās pagarinājumā, kur panākumu mājiniekiem, būdams pirmais pie atlēkušās ripas, 40. sekundē nodrošināja Džonijs Gudro.

"Blue Jackets" labā Džeiks Roslovics iekrāja divus vārtus un divas rezultatīvas piespēles, kamēr ar 1+2 atzīmējās Gudro un Patriks Laine. Savukārt "Kings" komandā divreiz Merzļikinu pārspēja Anže Kopitars.

Kolumbusas vienība ar 22 punktiem 27 mačos Austrumu konferencē ir pēdējā vietā starp 16 konkurentēm. Tā visā līgā apsteidz tikai divas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!