Pirmo uzvaru junioru A Izaicinājuma kausa izcīņā pirmdien izcīnīja Latvijas U-18 hokeja valstsvienība, kas Ontario provinces pilsētā Kornvalā ar rezultātu 3:2 (0:2, 0:0, 2:0, 1:0) pagarinājumā apspēlēja spēcīgo Zviedrijas komandu, informēja Latvijas Hokeja federācija.

Sākoties trešajai trešdaļai, Latvija atradās iedzinējos ar 0:2, taču atlikušajā pamatlaikā Latvijas komanda guva divus vārtus un izrāva neizšķirtu. Uzvaras vārtus latviešiem guva Toms Mots, kuram šis bija otrais precīzais metiens šajā spēlē. Vēl reizi precīzu metienu šajā mačā izpildīja Kristers Ansons.

"Maču iesākām neveiksmīgi. Pēcāk spēle mums aizgāja un trešajā periodā izdevās parādījām raksturu, kā rezultātā izcīnījām panākumu," teica Latvijas izlases uzbrucējs Rauls Ozollapa.

Savukārt Latvijas U-18 izlases treneris Juris Ozols norādīja, ka spēles pirmās minūtes nebija labas: "Vakar mums bija mačs, bet Zviedrijai - brīvs. Tomēr spēle izlīdzinājās un čaļi parādīja raksturu. Cepuri nost puišiem."

14. decembrī mūsu komandai paredzēts (plkst. 21:00 pēc Latvijas laika) duelis ar Kanādas Rietumu valstsvienību, bet apakšgrupas turnīru mūsu vienība noslēgs 16. decembrī ar spēli (plkst. 21:00 pēc Latvijas laika) ar ASV valstsvienību.

Pasaules junioru A izaicinājuma turnīra pusfinālā iekļūst četras labākās komandas. Tikmēr piektās vietas esošajai vienībai šis izaicinājuma turnīrs būs noslēdzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!