Foto: AP/Scanpix/LETA

Pie uzvarām Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs naktī uz piektdienu tika latviešu uzbrucēju Teodora Bļugera un Zemgus Girgensona pārstāvētās komandas.

Bļugers kopā ar Pitsburgas "Penguins" viesos ar 4:2 (0:1, 2:0, 2:1) apspēlēja Floridas "Panthers", izcīnot septīto uzvaru pēc kārtas.

Bļugers šajā cīņā uz ledus pavadīja 13:08 minūtes, tostarp 2:50 minūtes mazākumā, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja 55% iemetienu un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon latvietis 15 mačos atzīmējies ar pieciem rezultativitātes punktiem (1+4) un negatīvu lietderību -1.

"Penguins" labā divu vārtus iemeta Džeiks Gencels, bet ar 1+1 izcēlās Jevgeņijs Malkins un Kriss Letangs.

Citā spēlē Girgensons kopā ar Bufalo "Sabres" viesos ar 4:2 (2:0, 1:0, 1:2) uzvarēja Stenlija kausa čempioni Kolorādo "Avalanche", tiekot pie savas ceturtās uzvaras pēdējo sešu maču laikā.

Girgensons nospēlēja vien 9:37 minūtes, kuru laikā metienus pa vārtiem neizdarīja, bet uzvarēja 67% iemetienu un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1. Latvietim šosezon izdevies iekrāt septiņus (3+4) rezultativitātes punktus 29 spēlēs.

Lieliski "Sabres" rindās turpina spēlēt Teidžs Tompsons, kurš guva vārtus un izpildīja rezultatīvu piespēli. Šosezon uzbrucējs 30 spēlēs guvis jau 24 vārtus un 22 reizes asistējis partneriem.

Vēl vienā spēlē izpalika divu Latvijas hokejistu tikšanās - šobrīd savainotā uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Tampabejas "Lightning" savu skatītāju priekšā ar 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) pieveica Kolumbusas "Blue Jackets", kuras rindās uz rezervistu soliņa palika vārtsargs Elvis Merzļikins. "Lightning" šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas.

"Blue Jackets" vārtos krievs Daniils Tarasovs atvairīja 25 no 28 metieniem, turklāt pirmajā trešdaļā izcēlās ar vienu no sezonas skaistākajiem atvairījumiem.

NHL kopvērtējumā "Penguins" ar 40 punktiem 30 mačos ir piektajā vietā Austrumu konferencē. Uzreiz aiz tās seko "Lightning", kam ir par vienu punktu mazāk, bet "Sabres" ar 30 punktiem ir 12. pozīcijā, kamēr pēdējo vietu starp 16 konkurentēm ar 22 punktiem ieņem "Blue Jackets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!