Foto: Latvijas Hokeja federācija

Ar zaudējumu gatavošanos pasaules U-20 čempionāta elites divīzijai piektdien Butūšā, Kanādā, noslēdza Latvijas hokeja izlase, kas ar rezultātu 3:6 (1:1, 0:2, 2:3) piekāpās Vācijas komandai.

Ar diviem vārtiem šajā spēlēs Latvijas izlases rindās izcēlās Martins Laviņš, bet vēl reizi precīzi meta Roberts Cjunskis.

Latvijas vārtus visas 60 minūtes šajā spēlē sargāja Patriks Bērziņš, kurš atvairīja 21 no 27 pretinieku metieniem. Tikmēr Arta Ābola vadītā komanda pa vārtiem izdarīja 41 metienu. Latvijas komandai izdevās izmantot vienu no septiņiem vairākumiem.

Pasaules U-20 čempionāts elitē no 26. decembra līdz 5. janvārim norisināsies Kanādas pilsētās Halifaksā un Monktonā.

Pirms tam pirmajā pārbaudes mačā Latvijas jaunie hokejisti ar 3:6 piekāpās vienaudžiem no Čehijas.

Latvijas izlase B apakšgrupā Halifaksā spēkosies ar ASV, Somiju, Šveici un Slovākiju. Ceturtdaļfinālā iekļūs pa četrām labākām komandām no A un B apakšgrupas, bet piektā vietā esošās vienības cīnīsies par izdzīvošanu.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu sāks 26. decembrī, kad spēkosies ar ASV komandu. Dienu vēlāk gaidāma tikšanās ar Šveices vienaudžiem, bet 29. decembrī būs duelis ar Somijas komandu. Savukārt apakšgrupas turnīru Latvija noslēgs 30. decembrī, spēkojoties ar Slovākijas izlasi.

Augustā U-20 pasaules čempionātā elites divīzijā Edmontonā mūsu komanda pirmo reizi vēsturē iekļuva ceturtdaļfinālā, kopvērtējumā ierindojoties septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!