Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargam Elvim Merzļikinam šobrīd neklājas viegli Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Kolumbusas "Blue Jackets", jo komanda šobrīd ir viena no vājākajām līgā, bet pašam vārtsargam nav tā veiksmīgākā sezona. Sarunā ar izdevuma "The Athletic" žurnālistu Merzļikins sūta sveicienus saviem nīdējiem un apliecina, ka nav zaudējis pārliecību un cer kādreiz izcīnīt Stenlija kausu.

Nereti sportistiem pēc finansiāli izdevīga līguma noslēgšanas iestājas kritums sniegumā, tomēr intervijā Merzļikins norāda, ka naudai viņš nepievērš tik lielu uzmanību. Merzļikins šobrīd ar 5,4 miljoniem ASV dolāru sezonā ir 12. labāk apmaksātais vārtsargs līgā.

"Es pat par to nedomāju. Es tiešām nedomāju. Es vienmēr ienīdu spēlētājus, kuri spēlē hokeju naudas dēļ. Jā, tas ir bizness. Jā, tas ir mans darbs. Man vajag nopelnīt naudu. Bet es spēlēju šo spēli mīlestības dēļ. Vienmēr tā esmu domājis. Jūs varat man piedāvāt 20 miljonus vai čempiona titulu, un ticiet man, es izcīnīšu čempiona titulu. Tāpēc es spēlēju. Zinu, ka man ir daudz nīdēju, un es sveicinu viņus. Kādu dienu es dabūšu to (NHL Stenlija kausa ieguvēja) gredzenu,"

Merzļikinam un viņa ģimenei šajā sezonā nācies saskarties ar personisku nicinājumu sociālajos tīklos, pēc kā vārtsarga sieva Aleksandra publicēja ierakstu, kurā atklāja detaļas par naidpilniem anonīmiem komentāriem vai ierakstiem sociālajos tīklos. "Blue Jackets" pēc šī gadījuma nodrošināja Aleksandrai papildu drošību, un Merzļikins saka, ka kopš tā laika problēmu vairs nav.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!