Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas U-20 hokeja izlase otrdien pasaules U-20 čempionātā Kanādā izcīnīja pirmo punktu, pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) piekāpjoties vienaudžiem no Šveices.

Mača devītajā minūtē šveicieši pārtvēra ripu neitrālajā zonā un devās prettriecienā. Ar pirmo piegājienu vārtus viņi neguva, bet uzbrukums turpinājās. Braiena Zaneti metienu atvairīja Patriks Bērziņš, bet pie atlēkušās ripas tika Luī Robēns, kurš guva spēles pirmos vārtus. Pirmās trešdaļas otrajā pusē Latvijas hokejisti ilgāku laiku darbojās pretinieku zonā, bet tad 14. minūtē izdevās rezultātu izlīdzināt. Latvieši no savas zonas devās uzbrukumā, un Gustavs Ozoliņš piespēlēja Danam Ločmelim, kurš izdarīja metienu, savāca vārtsarga atvairīto ripu un ar otro mēģinājumu bija precīzs.


Latvijas hokejisti trešdaļu turpināja veiksmīgi, un Roberts Cjunskis priekšpēdējā minūtē izgāja viens pret vārtsargu, bet viņš ripu meta garām vārtiem. Otrais periods iesākās saraustītā mačā, kurā bieži bija pauzes, bet lēnām šveicieši pārņēma iniciatīvu, uzbrūkot ilgstošāk un bīstamāk. Sešas minūtes pirms trešdaļas beigām Ločmelim bija labs moments no vārtu priekšas, taču otros vārtus gūt viņš nespēja.

37. minūtē Latvijas hokejisti ieguva vairākumu, kura realizēšanai vajadzēja minūti. Ozoliņš izdarīja metienu no distances, ripa no Martina Laviņa nonāca pie Darela Dukura, kurš ar nūjas neērto pusi ieslidināja ripu tālajā vārtu apakšējā stūrī. Latvijas hokejisti pirmo reizi šajā turnīrā izvirzījās vadībā.


Trešajā trešdaļā bīstamākas epizodes bija pie Bērziņa sargātajiem vārtiem, bet perioda vidū, komandām spēlējot četri pret četri, norībēja šveicietis trāpīja pa vārtu pārliktni. Turpinājumā spiediens uz Latvijas vārtiem tikai pieauga. 128 sekundes pirms pamatlaika beigām Šveice mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un tas ātri deva rezultātu. Tālu metienu vārtu augšējā stūrī trāpīja Rodvins Dioničio. Pamatlaikā rezultāts vairs nemainījās, tāpēc mačs turpinājās ar pagarinājumu.


Pagarinājumā Niks Feņenko un Ločmelis uzbrukumā bija labās vārtu gūšanas pozīcijās, bet realizācija šoreiz viņus pievīla. Tad arī metienu izdarīja Bogdans Hodass, bet ripa atkal tika apturēta. Arī papildlaikā neizdevās noskaidrot mača uzvarētāju.

Pēcspēles metienu sērijā abas komandas pirmajos piecos metienos bija neveiksmīgas, bet tad Ločmelis un Atilio Bjaska apmainījās precīziem metieniem. Šveiciešiem uzvaru izrāva Līkits Reihls, kurš precīzi meta vārtu apakšējā stūrī.

Vārtsargs Patriks Bērziņš šajā mačā atvairīja 27 no 29 pretinieku metieniem, bet latvieši pa pretinieku vārtiem meta 18 reizes.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase turnīru sāka ar zaudējumu ar rezultātu 2:5 vienaudžiem no ASV, bet Šveices hokejisti negaidīti ar 3:2 pagarinājumā pieveica vienaudžus no Somijas.

Nākamo spēli Latvijas hokejisti aizvadīs 29.decembrī,kad gaidāms duelis ar Somijas komandu. Apakšgrupas turnīru Latvija noslēgs 30.decembrī, spēkojoties ar Slovākijas izlasi.

Latvijas izlases sastāvs pasaules U-20 čempionātam:

vārtsargi - Patriks Bērziņš (Denberijas "Hat Tricks", ASV), Linards Lipskis (Bismarkas "Bobcats", ASV), Kārlis Mežsargs (Kernijas "Tri-City Storm", ASV);

aizsargi - Niks Feņenko (Baikomo "Drakkar", Kanāda), Bogdans Hodass (Medisinhetas "Tigers", Kanāda), Rihards Simanovičs (Emerilo "Wranglers" ASV), Dario Mackevičs ("Mogo"/LSPA), Elvis Laškovs ("Nordic Hockey Academy", Austrija), Edgars Kazaks, Silvestrs Lazarenoks (abi - Jelgavas "Zemgale"/LLU), Gustavs Ozoliņš (Klokē "Minnesota Wilderness", ASV);

uzbrucēji - Rodžers Bukarts ("Lions U-20", Šveice), Emīls Veckaktiņš, Roberts Cjunskis (abi - "Lugano U-20", Šveice), Ģirts Silkalns ( Ērbendeilas "Des Moines Buccaners", ASV), Martins Laviņš (Jovas "Cedar Rapids", ASV), Kristiāns Samītis (Vašingtontaunšipas "Philadelphia Rebels", ASV), Darels Dukurs (Langnavas "Tigers U-20", Šveice), Rainers Dārziņš (Šelefteo AIK J-20, Zviedrija), Rainers Rullers (Jelgavas "Zemgale"/LLU), Dans Ločmelis ("Lulea J-20", Zviedrija), Sandis Vilmanis (Sarnijas "Sting", Kanāda), Klāvs Veinbergs (Linkolnas "Stars", ASV), Pēteris Purmalis (Siusitijas "Musketeers", ASV), Anrī Ravinskis ("Blainville-Boisbrianda Armanda", Kanāda).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!