Foto: AP/Scanpix/LETA
Ar septiņiem punktiem pasaules junioru čempionāta spēlē trešdien izcēlās kanādiešu uzbrucējs Konors Bedards, bet viņa pārstāvētā izlase sagrāva Vācijas hokejistus ar 11:2 (3:1, 6:0, 2:1), tiekot pie pirmā panākuma divos mačos.

Nākamā gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta potenciālais pirmais numurs guva "hat trick" un atdeva četras rezultatīvas piespēles, atkārtojot Kanādas junioru izlases rekordu vienā mačā gūtajos punktos. Līdz šim septiņus punktus vienā spēlē bija iekrājuši Deivs Andreičuks (1983.gadā pret Norvēģiju), Brendans Morovs (1999.gadā pret Kazahstānu) un Gabriels Burks (2009.gadā pret Latviju).

Septiņus no 11 vārtiem kanādieši guva vairākumā, turklāt otrā perioda izskaņā vāciešu piecu minūšu noraidījumu pārvēršot četros vārtu guvumos.

Ar "hat trick" šajā mačā izcēlās arī Dilans Gunters, 1+2 sakrāja Logans Stenkovens, pa 1+1 savā kontā ierakstīja Šeins Raits, Brents Klārks, Džošuā Rojs, vienus vārtus guva Zeks Ostapčuks, bet trīs rezultatīvas piespēles atdeva Olens Zelvegers.

Vācijas izlases rindās ar precīziem metieniem izcēlās Filips Zinss un Romans Kehters.

Tikmēr B apakšgrupas spēlē Slovākijas izlase trešdien negaidīti ar rezultātu 6:3 (1:2, 3:0, 2:1) pieveica ASV hokejistus.

Slovāku labā pa vārtiem guva Filips Mešārs, Dalibors Dvorskis, Alekss Černīks, Libors Ņemecs, Peters Repčīks un Roberts Baco, kamēr ASV izlases sastāvā divi precīzi metieni padevās Taileram Bušēram, bet viens - Gevinam Brindlijam.

Pasaules čempionātā A apakšgrupā pēc diviem mačiem līderpozīcijas ar sešiem punktiem ieņem Čehija un Zviedrija, trīs punkti ir Kanādas izlasei, bet bez punktiem ir Vācijas un Austrijas jaunie hokejisti.

Savukārt B apakšgrupā pēc otrās kārtas ar četriem punktiem pirmās divas vietas ieņem Šveices juniori un somi, tālāk ar trīs punktiem seko SLovākija un ASV, bet tabulu piektajā vietā ar vienu punktu noslēdz Latvijas U-20 izlase.

Četras labākās no piecām grupas komandām iekļūs ceturtdaļfinālā, bet piektās vietas ieņēmušās vienības cīnīsies par palikšanu spēcīgāko divīzijā, no kuras izkritīs vājākā komanda.

Sākotnēji gadu mijas čempionāta organizēšana bija uzticēta Krievijas pilsētai Novosibirskai, taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā šīs tiesības tika atņemtas, un čempionāta organizēšana trešo reizi pēc kārtas uzticēta Kanādai. Divas iepriekšējās reizes čempionāts notika Edmontonā.

Pasaules U-20 čempionāts elitē no 26.decembra līdz 5.janvārim norisinās Kanādas pilsētās Helifeksā un Monktonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!