Foto: AP/Scanpix/LETA
Pasaules junioru čempionāta finālā trešdien iekļuva Kanādas hokejisti, kas atspēlēja divu vārtu deficītu un droši pārspēja principiālos pretiniekus ASV.

Kanādas jaunie hokejisti triumfēja ar 6:2 (1:2, 3:0, 2:0) un finālā tiksies ar Čehijas hokejistiem, kuri otrajā pusfināla mačā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja zviedru vienaudžus.

ASV mačā ar Kanādu jau otrajā minūtē izvirzījās vadībā pēc Logana Kūlija metiena, bet spēles 11.minūtē Kenijs Konors panāca jau 2:0. Tomēr turpinājumā vārtus guva tikai mājinieki kanādieši un atspēlēšanos 12.minūtē sāka turnīra lielākā zvaigzne, 17 gadus vecais Konors Bedards, kuram tiek prognozēts pirmais numurs nākamā gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā.

Otrajā periodā Logans Stenkovens, Adams Fantili un Džošua Rojs panāca 4:2 Kanādas izlases labā bet trešajā trešdaļā vēl pa vārtiem guva Brents Klārks un Rojs, panākot beigu rezultātu 6:2.

Tikmēr čehi pusfinālā pret Zviedriju otrajā periodā pēc Ludviga Jansona metiena nonāca iedzinējos ar 0:1, taču pamatlaika pēdējā minūtē spēja izglābties no zaudējuma - precīzs metiens pavedās Davidam Jiržīčekam.

Uzvaru čehiem nodrošināja Jirži Kuliha precīzais raidījums papildlaika desmitajā minūtē.

Kanādas izlase ar fināla pretinieci Čehiju tikās arī apakšgrupas ietvaros un atklāšanas mačā piedzīvoja negaidītu zaudējumu 2:5.

ASV un Zviedrijas izlašu spēle par trešo vietu šovakar sāksies plkst.21.30 pēc Latvijas laika, bet finālmača sākums paredzēts plkst.01.30.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokejisti cīņā par palikšanu elites divīzijā sērijā līdz divām uzvarām ar 5:2 un 4:2 pārspēja Austriju.

Sākotnēji gadu mijas čempionāta organizēšana bija uzticēta Krievijas pilsētai Novosibirskai, taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā šīs tiesības tika atņemtas, un čempionāta organizēšana trešo reizi pēc kārtas uzticēta Kanādai. Divas iepriekšējās reizes čempionāts notika Edmontonā.

Pasaules U-20 čempionāts elitē no 26.decembra līdz 5.janvārim norisinās Kanādas pilsētās Helifeksā un Monktonā.

2022.gada pasaules junioru čempionātā, kas augustā tika aizvadīts Kanādā, triumfēja mājinieki, finālā apspēlējot somus. Cīņā par bronzu zviedri pieveica čehu vienaudžus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!