Foto: IIHF
Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase trešdien Kanādā otrajā mačā par palikšanu pasaules junioru čempionāta augstākajā divīzijā ar 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) uzvarēja Austriju un nosargāja vietu elitē.

Sērijā līdz divām uzvarām Latvija guva virsroku pār austriešiem ar 2-0.

Otrajā mačā Latvijas izlases labā vārtus guva Bogdans Hodass, Ģirts Silkalns, Dans Ločmelis un Sandis Vilmanis.

Par labāko komandā šajā spēlē nosauca Hodasu.

Savukārt trīs turnīra labākie hokejisti Latvijas valstsvienībā bija vārtsargs Patriks Bērziņš, aizsargs Gustavs Ozoliņš un uzbrucējs Ločmelis.

Latvijas juniori pirmdien izcīnīja uzvaru pirmajā spēlē par palikšanu elitē, tādējādi nostādot Austriju bezdibeņa malā. Austrieši likumsakarīgi otro maču sāka apņēmīgi un radīja spiedienu uz vārtiem, taču veiksmīgi spēlēja Bērziņš. Spītējot spēles gultnei, pirmie vārtus guva latvieši - jau septītajā minūtē Rodžers Bukarts vārtu priekšā filigrāni atrada Hodasu. Arī otrajā periodā pagāja zināms laiciņš, kamēr Latvijas hokejisti pamodās, taču trešdaļas izskaņā ātri izdevās iemest divas ripas austriešu vārtos. Vispirms 37. minūtē Silkalns vienatnē aizskrēja uz vārtiem un no tuvas distances dubultoja pārsvaru, bet tikai minūti un 39 sekundes vēlāk Anrī Ravinskis no kreisās malas veica filigrānu piespēli uz vārtu priekšu, kur ripu vārtos raidīja Ločmelis.

Noslēdzošās 20 minūtes Latvija uzsāka ar komfortablu 3:0 vadību, turklāt 45. minūtē pēc eleganta pretuzbrukuma Vilmanis guva arī ceturtos vārtus. Kaut arī pēcāk dažas minūtes ritēja mierīgā gultnē un šķita, ka Latvija tuvojas drošai uzvarai, austriešiem tomēr izdevās atjaunot intrigu. 56. minūtē Lauka Auers no vārtu priekšas guva Austrijas pirmos vārtus, bet divas minūtes vēlāk Fins van Eē panāca vairs tikai 2:4.

Austrija centās atspēlēties, taču paši iešāva sev kājā, kad nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām nopelnīja noraidījumu. Latvija uzvaru tā arī nosargāja.

Portāls "Delfi" piedāvāja detalizētu Latvijas un Austrijas mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!