Foto: Zemgale/LLU

Latvijas čempionvienība hokejā "Zemgale"/LLU sestdien otro reizi divās dienās piedzīvoja neveiksmi Somijas pēc spēka otrajā līgā jeb "Mestis".

Jelgavas vienība izbraukumā ar rezultātu 2:3 (1:0, 1:3, 0:0) piekāpās "Kiekko-Espoo", kas turnīra tabulā atrodas pirmajā pozīcijā.

Mača 11.minūtē, spēlējot vairākumā, Artūrs Homjakovs izvirzīja vadībā "Zemgale"/LLU un pēc gandrīz spēlētām desmit minūtēm otrajā trešdaļā viņš arī dubultoja Latvijas komandas pārsvaru.

Otrā perioda turpinājumā mazāk nekā trīs minūšu laikā mājinieki guva trīs bezatbildes vārtus, precīziem esot Atro Lepenenam, Ētu Pilkenenam un Olli Īsakam.

Noslēdzošās trešdaļas izskaņā Latvijas komanda vēl tika pie vairākuma, taču to neizdevās izmantot, lai panāktu neizšķirtu.

Rihards Cimermanis, sargājot "Zemgale"/LLU vārtus, atvairīja 46 metienus, kamēr otrā laukuma galā Valteri Ignatjevs tika galā ar 18 metieniem.

Jau ziņots, ka piektdien Latvijas komanda ar 2:3 (1:1, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās "Kiekko-Espoo".

Jelgavas komanda ar izcīnītiem 23 punktiem 26 spēlēs ieņem pēdējo vietu 14 komandu konkurencē, kamēr "Kiekko-Espoo" ar 76 punktiem 31 mačā ir pārliecinoša līdere, apsteidzot tuvāko sekotāju par 17 punktiem.

Latvijas čempione "Mestis" līgas pamatturnīrā četros apļos aizvadīs 52 spēles, 26 notiekot "Zemgale/LLU" ledus hallē Jelgavā.

Pagājušajā sezonā par Somijas otras spēcīgākās līgas čempionvienību kļuva Imatras "Kettera", kas finālsērijā ar 4-1 pieveica "Kiekko-Espoo".

Jelgavas "Zemgale"/LLU 2021./2022.gada sezonā izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionu titulu, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!