Foto: Zemgale/LLU

Latvijas čempionvienības hokejā "Zemgale"/LLU aizsargs Harijs Brants diskvalificēts uz trim spēlēm Somijas pēc spēka otrajā līgā jeb "Mestis", vēsta sacensību organizatori.

Diskvalifikācija 20 gadus vecajam aizsargam piespriesta par noteikumu pārkāpumu 3.janvāra mačā ar "Kiekko-Vantaa". Vienā no epizodēm Brants pie apmales izpildīja spēka paņēmienu un par uzbrukumu galvas un kakla rajonā saņēma 5+20 minūšu noraidījumu.

Brants ir jelgavnieku rezultatīvākais spēlētājs "Mestis" līgā - 23 mačos aizsarga kontā 12 (2+10) punkti. Aizsarga kontā arī 57 soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +3.

Viņam nāksies izlaist "Zemgale"/LLU divus izbraukuma mačus ar "Espoo" un vienu ar Imatras "Kettera" vienībām.

Jelgavas komanda ar izcīnītiem 22 punktiem 24 spēlēs ieņem 13.vietu 14 komandu konkurencē.

Latvijas čempione "Mestis" līgas pamatturnīrā četros apļos aizvadīs 52 spēles, 26 notiekot "Zemgale/LLU" ledus hallē Jelgavā.

Pagājušajā sezonā par Somijas otras spēcīgākās līgas čempionvienību kļuva Imatras "Kettera", kas finālsērijā ar 4-1 pieveica "Kiekko-Espoo".

Jelgavas "Zemgale"/LLU 2021./2022.gada sezonā izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionu titulu, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!