Foto: AP/Scanpix/LETA

Visticamāk, pie iespējām sevi pierādīt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) turpinās tikt latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš kopā ar Vankūveras "Canucks" dosies divu spēļu izbraukumā.

Pagājušajā nedēļā 21 gadu vecais Šilovs piedzīvoja debiju hokeja Mekā. Vispirms viņš atvairīja 22 metienus pret Ņujorkas "Rangers" (4:6), bet pēc tam izcīnīja arī pirmo uzvaru - 35 atvairījumi pret Filadelfijas "Flyers" (6:2). Pagaidām divos mačos latvietis vidēji ielaidis 3,54 ripas un atvairījis 89,1% metienu.

Šobrīd no savainojuma turpina atkopties "Canucks" pamatvārtsargs Tečers Demko, kurš gan arī dosies izbraukumā. Tāpat kā vēl viens vārtsargs Kolins Delija un Šilovs, vēsta "Sportsnet" apskatnieks Brendans Bešelors. Otrdien Vankūveras komandai paredzēts duelis ar Nešvilas "Predators", bet ceturtdien gaidāma cīņa pret Sentluisas "Blues", savukārt sestdien spēle pret Bostonas "Bruins" jau notiks savu skatītāju priekšā.

Līdz ar to tuvākajā laikā Šilovs neatgriezīsies Vankūveras komandas fārmklubā Ebotsfordas "Canucks", kas spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL). Gan Demko (15 spēlēs vidēji 3,93 ielaisti vārti un 88,3% atvairīti metieni), gan Delija (14 spēlēs 3,48 ripas un 87,8% atvairījumu) šosezon demonstrējuši stipri viduvēju sniegumu. Tikmēr Šilova vietā uz fārmklubu devās Spensers Martins, kurš NHL šosezon aizvadījis 29 spēles, caurmērā ielaidis 3,99 vārtus un atvairījis 87,1% metienu.

Ar 48 punktiem 56 spēlēs "Canucks" komanda Rietumu konferencē atrodas 13. vietā un reāli nepretendē uz dalību Stenlija kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!