Latvijas uzbrucējs Roberts Bukarts piektdien atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm Čehijas hokeja ekstralīgas mačā un palīdzēja Vītkovices "Ridera" komandai izcīnīt uzvaru.

"Ridera" mājās ar rezultātu 6:1 (2:0, 3:0, 1:1) uzvarēja Karlovi Vari "Energie" hokejistus.

Bukarts šajā cīņā uz ledus pavadīja 18 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā trīsreiz meta pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2. Šajā sezonā Bukarts 49 spēlēs guvis 21 vārtus un atdevis 26 rezultatīvas piespēles, ar 47 punktiem ieņemot trešo vietu līgas ražīgāko spēlētāju sarakstā.

Citā mačā aizsargs Oskars Cibuļskis guva vārtus, taču viņa un Kristapa Sotnieka pārstāvētā Kladno "Rytīrži" mājās ar 3:4 (1:2, 1:2, 1:0) atzina Prāgas "Sparta" pārākumu. Savukārt spēlē, kurā laukumā bija četri latvieši, aizsargs Jānis Jaks atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, kamēr viņa, Ralfa Freiberga un Kristapa Zīles pārstāvētā Litvīnovas "Verva" viesos ar 2:1 (2:1, 0:0, 0:0) pārspēja "Mlada Boleslav" ar uzbrucēju Māri Bičevski ierindā. Vēl piektdien Tršinecas "Ocelārži" bez aizsarga Kārļa Čukstes pieteikumā izbraukumā ar 5:4 (0:0, 3:2, 1:2, 1:0) papildlaikā uzvarēja Plzeņas "Škoda".

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Roberta Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas ar 95 punktiem 49 mačos atrodas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!