Foto: AP/Scanpix/LETA
Zemgus Girgensons ceturtdien, 23. februārī, guva savus septītos vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā, palīdzot Bufalo "Sabres" 11 vārtu spēlē pagarinājumā ar 6:5 (1:1, 3:1, 1:3) pieveikt Tampabejas "Lightning".

Pirmā perioda 12. minūtē "Sabres" atņēma ripu pretiniekiem viņu aizsardzības zonā, ripa nonāca pie Rasmusa Dālina, kurš pēc slidojuma izvēlējās piespēlēt uz vārtu priekšu. Ripa trāpīja Girgensonam pa slidu un ieslīdēja "Lightning" vārtos, bet rezultāts tobrīd kļuva 1:1.

Visā mačā Latvijas izlases uzbrucējs nospēlēja 17:45 minūtes, piecas reizes pielietoja spēka paņēmienu, izdarīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, uzvarēja vienu no diviem iemetieniem, bet spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Sabres" spēles gaitā trīs reizes bija divu vārtu pārsvars, taču to neizdevās nosargāt pamatlaikā, tomēr pie uzvaras Bufalo komanda tika pagarinājumā. "Sabres" tā bija trešā uzvara pēdējās četrās spēlēs.

Bufalo komandas rindās ar "hat trick" izcēlās Teidžs Tomsons, bet vēl vārtus guva Džeks Kvins un Iļja Ļubuškins, kurš pagarinājuma otrajā minūtē mazākumā atnesa "Sabres" uzvaru. Ļubuškinam tas bija pirmais gols sezonā un tikai ceturtais precīzais metiens NHL karjerā.

"Lightning" rindās ar vārtu guvumiem izcēlās Stīvens Stemkoss, Viktors Hedmans, Breidens Points, Entonijs Čirelli un Ross Koltons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!