Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers sestdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, viņa pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins" komandai izcīnot uzvaru.

"Penguins" viesos ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 1:0) papildlaikā guva virsroku pār Sentluisas "Blues".

Otrā perioda 23.sekundē Pāvels Bučņevičs pielaboja ripas lidojuma virzienu un raidīja to vārtos, panākdams 1:0 mājinieku labā. Trešdaļas septītajā minūtē izgājienā pret vienu aizsargu Jevgeņijs Malkins pēc saspēles ar Braienu Rastu izlīdzināja rezultātu.

Nedaudz vēlāk Bļugers izpildīja raidījumu no iemetienu apļa un noklaudzināja vārtu konstrukciju, bet trešā perioda 15.minūtē latvietis ieslidoja zonā un atstāja ripu Markusam Petešonam, kurš ar precīzu metienu panāca 2:1. Trīs minūtes vēlāk Džastins Folks burzmā pie vārtiem dabūja ripu pāri līnijai - 2:2.

Uzvarētājs tika noskaidrots papildlaikā, kura otrajā minūtē Rasts pēc Malkina piespēles izrāva viesiem uzvaru.

Bļugers šajā cīņā uz ledus pavadīja 13 minūtes un 38 sekundes, no tām nepilnas četras minūtes mazākumā. Latvijas uzbrucējs pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, atņēma vienu ripu, uzvarēja piecos no desmit iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Šajā sezonā Bļugers 43 mačos guvis vienus vārtus, atdevis astoņas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -9.

"Penguins" ar 65 punktiem 58 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Blues" ar 57 punktiem 59 dueļos ir 11.pozīcijā Rietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!