Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" otrdien maiņas darījumā ar Losandželosas "Kings" atbrīvojās no vārtsarga Jonasa Korpisalo un aizsarga Vladislava Gavrikova, vēsta Ziemeļamerikas žurnālisti.

Šobrīd zināms, ka Korpisalo un Gavrikovs dosies uz "Kings", bet "Blue Jackets" pretī saņems 37 gadus veco vārtsargu Džonatanu Kviku un drafta pirmās kārtas izvēli. Vēl visas detaļas nav oficiāli zināmas.

Jau ilgāku laiku bija runas par Korpisalo un Gavrikova došanos uz citu komandu, un šoreiz baumas apstiprinājās. Korpisalo šajā sezonā 28 mačos izcīnījis 11uzvaras, vidēji spēlē ielaižot 3,17 vārtus un atvairot 91,3% metienu. Korpisalo pēc šis sezonas noslēdzas līgums.

Korpisalo visu savu līdzšinējo karjeru bija pavadījis "Blue Jackets" sastāvā, kopumā aizvadot 210 spēles, kurās izcīnījis 87 uzvaras, vidēji atvairījis 90,3% metienu un ielaidis 3,06 vārtus.

Gavrikovs 52 spēlēs atzīmējies ar trīs vārtiem 3 un septiņām rezultatīvām piespēlēm, un šis viņam bija trīs gadu līguma pēdējais gads. Jau izziņots, ka nav panākta vienošanās par līguma pagarināšanu ar "Kings"

Savukārt "Kings" ilggadējais vārtsargs Kviks aizvada desmit gadu līguma pēdējo sezonu. Līdzšinējo visu viņš savu karjeru pavadījis "Kings" komandā, kur izcēlies ar vidēji 2,46 ielaistiem vārtiem un 91,1% atvairīto metienu 743 spēlēs. Šosezon Kviks 31 spēlē atvairījis 87,6% metienu, ielaidis vidēji 3,50 ripas un izcīnījis 11 uzvaras.

Iepriekš aprakstīts, ka latvieša Elvja Merzļikina neveiksmīgā sezona un nesen noslēgtais līgums viņu padarīja par neaizmaināmu, bet Daniils Tarasovs no nākamās sezonas vairs nevarēs "pa tiešo" ceļot no NHL uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL). Vispirms ripu ķērājs būs jāiekļauj neaizsargāto spēlētāju sarakstā, un noprotams, ka gribētāju pēc viņa pakalpojumiem netrūks.

Tā kā Korpisalo aizvada labu sezonu, "Blue Jackets" maiņas darījumā varēja iegūt vērtīgus aktīvus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!