Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers nonācis citā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā - pēc četriem Pitsburgas "Penguins" sastāvā pavadītiem gadiem viņš aizmainīts uz Vegasas "Golden Knights".

"Penguins" par 28 gadus veco Bļugeru no Lasvegasas kluba ieguvusi nākamā gada NHL drafta trešās kārtas izvēli un 22 gadus veco kanādiešu aizsargu Pīteru DiLiberatori, kurš NHL vēl nav debitējis.


Par iespējamo Bļugera aizmainīšanu tika runāts jau vairākas nedēļas. Kaut arī latvietis tiek augstu novērtēts ar savu spēli mazākumā un iemetienos, viņš ir zaudējis jaudu uzbrukumā - šosezon tikai divi vārti un desmit (2+8) rezultativitātes punkti 45 spēlēs. Sezonas sākumu viņš bija spiests izlaist traumas dēļ.

"Golden Knights" ir viena no spēcīgākajām Rietumu konferences komandām - tā ar 76 punktiem 60 spēlēs tajā ieņem otro vietu, atpaliekot tikai no Dalasas "Stars". Komanda droši soļo pretī dalībai Stenlija kausa izcīņā, kur vienīgo reizi nespēlēja pagājušajā sezonā. Lasvegasas vienība NHL debitēja 2017./18. gada sezonā un jau toreiz spēlēja Stenlija kausa finālā, atzīstot Vašingtonas "Capitals" pārākumu,

Tikmēr Bļugers NHL debitēja 2019. gada janvārī, kad vairākas sezonas bija pavadījis Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", un kopš tā laika uzbrucējs Pitsburgas fārmklubā vairs neatgriezās. Pateicoties savai spēlei aizsardzībā un mazākumā, viņš kļuva par svarīgu "Penguins" elementu. Kopumā viņš NHL regulārajā čempionātā 250 spēlēs guvis 92 (33+59) rezultativitātes punktus, bet 18 Stenlija kausa mačos viņam divi (1+1) punkti.

"Penguins" klubs Bļugeru 2012. gada draftā izvēlējās ar 52. numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!