Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons naktī uz ceturtdienu iemeta savus devītos vārtus šajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā, kas gan neglāba Bufalo "Sabres" komandu no zaudējuma.

"Sabres" izbraukumā ar 4:5 (3:1, 0:0, 1:3, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās tiešajai konkurentei Vašingtonas "Capitals", piedzīvojot piekto zaudējumu pēdējo sešu maču laikā.

Girgensons šajā spēlē laukumā pavadīja 14:56 minūtes (no tām 1:07 minūtes mazākumā), kuru laikā izpildīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja divus metienus un dueli noslēdza ar pozitīvu lietderību +1. Latvietis šosezon 65 spēlēs guvis 15 (9+6) rezultativitātes punktus un negatīvu lietderības koeficientu -3.

"Sabres" šo maču sāka lieliski, pirmajā periodā izvirzoties vadībā ar 3:1. Kaut gan Jevgeņijs Kuzņecovs 42. minūtē samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, tieši Girgensons 46. minūtē šķietami apturēja "Capitals" pakaļdzīšanos. Saņēmis lielisku Peitona Krebsa piespēli no aizvārtes, latvietis spēcīgi, neapstrādājot ripu, trieca to vārtos.


Tomēr pārsvaru "Sabres" nenoturēja. 52. minūtē partnera metienu no zilās līnijas pielaboja Aleksandrs Ovečkins, tādējādi vēlreiz samazinot starpību līdz minimumam, bet minūti un astoņas sekundes līdz pamatlaika beigām "Capitals", spēlējot vairākumā un ar sešiem laukuma spēlētājiem, panāca neizšķirtu, vārtus gūstot Tomam Vilsonam.

Pagarinājumā vārti netika gūti, bet "bullīšos" Bufalo hokejist nerealizēja nevienu iespēju, kamēr "Capitals" izmantoja pirmās divas, to paveicot Kuzņecovam un Tīdžejam O'Šī.

"Sabres" ar 67 spēlēs iekrātiem 72 punktiem atrodas Austrumu konferences 11. vietā, par punktu atpaliekot tieši no "Capitals".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!