Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kārtējo uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) cīņās naktī uz piektdienu izcīnīja latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights".

"Golden Knights" savā laukumā ar 3:2 (2:1, 0:0, 1:1) pieveica Kalgari "Flames",izcīnot savu septīto uzvaru pēdējo astoņu maču laikā.

Latvietis šajā cīņā uz ledus pavadīja 12:46 minūtes, kuru laikā metienus pa vārtiem neizpildīja, taču pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja 75% iemetienu, nopelnīja divas soda minūtes un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šajā sezonā Bļugers 56 spēlēs guvis četrus vārtus un izdarījis 11 rezultatīvas piespēles.

Pirmā perioda otrajā pusē "Golden Knights" pēc Žonatana Maršeso un Maikla Amadio precīzajiem metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. Par pretinieka klupināšanu Bļugers 16. minūtē nopelnīja noraidījumu, un "Flames" vairākuma laikā it kā guva vārtus, kas gan netika ieskaitīti, jo tas tika paveikts pēc sitiena ar kāju

Rezultāta starpību Kalgari gan tik un tā samazināja līdz minimumam visai ātri - 20. minūtē ātrā pretuzbrukumā to paveica Milans Lučičs. "Golden Knights" atjaunoja divu vārtu pārsvaru 46. minūtē, kad pēc lieliska presinga pretinieku zonā precīzs bija Nikolā Ruā. "Flames" vairākumā vēlāk vienus vārtus atguva, tomēr Lasvegasa uzvaru noturēja.

Ar 96 punktiem 72 spēlēs "Golden Knights" nostiprinājusies Rietumu konferences līderpozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!