Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ceturtdien noslēdzās divi nozīmīgi posmi diviem izciliem hokejistiem – emocionāli karjeru noslēdza Zemgus Girgensona pārstāvētās komandas Bufalo "Sabres" vārtsargs Kreigs Andersons, bet ar gūtajiem vārtiem no Čikāgas "Blackhawks" atvadījās ilggadējais tās kapteinis Džonatans Tēvss.

Ne "Sabres", ne "Blackhawks" nespēlēs Stenlija kausā, līdz ar to komandas savās pēdējās mājas spēlēs sarīkoja emocionālas atvadas hokeja leģendām.

Jau ziņots, ka "Sabres" ar 4:3 pagarinājumā pieveica Otavas "Senators", bet Andersons atvairīja 30 metienus.

Pirms spēles "Sabres" ģērbtuvē Bufalo komandas sastāvu nolasīja abi Andersona dēli Džeiks un Levi, kuri kopā ar Andersona sievu Nikolu pēc spēles uz ledus sveica vārtsargu. Cieņu un pateicību par ilgajiem gadiem hokejā Andersonam pauda arī "Senators" hokejisti – tieši Otavas komandā Andersonas aizvadīja pusi no karjeras jeb 10 no 20 sezonām.

Tikmēr Čikāgā pēc spēles emocionāli no "Blackhawks" atvadījās Tēvss, kuram Čikāga bija mājas 15 gadus un kurš karjeras laikā tris reizes izcīnīja Stenlija kausu. "Blackhawks" komandas vadība pirms spēles jau bija paziņojusi, ka nepagarinās līgumu ar pieredzējušo hokejistu, kuram aprīļa beigās apritēs 35 gadi. Pagaidām hokejists vēl nav teicis, ka noslēgs karjeru.

Savā pēdējā spēlē "Blakchawks" kreklā Tēvss guva vienus vārtus cīņā pret Filadelfijas "Flyers", otrā perioda vidū vairākumā samazinot rezultāta starpību līdz 3:4. Visā mačā "Blakchawks" gan zaudēja pagarinājumā ar 4:5.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!