Foto: IIHF
Kanādas, ASV un Slovākijas vīriešu hokeja izlases ceturtdien Bāzelē sasniedza pasaules U-18 čempionāta augstākās divīzijas pusfinālu.

ASV hokejisti ceturtdaļfinālā ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) uzvarēja Čehiju.

Pirmajā trešdaļā amerikāņus vadībā izvirzīja Vils Smits, bet otrajā trešdaļā pārsvaru dubultoja Raiens Leonards.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā ASV vārtsargu pārspēja Dominiks Petrs, samazinot čehu deficītu līdz vienam precīzam metienam, taču atlikušajā mačā daļā ASV izdevās gūt vēl divus vārtus, ripu Čehijas vārtos raidot Denijam Nelsonam un Vilam Voutam.

ASV vārtus sargāja Trejs Ogustains, kurš atvairīja 11 ripas, kamēr otrā laukuma galā Mihaels Hrabals tika galā ar 48 metieniem.

Otrā ceturtdaļfinālā Slovākija ar 3:2 (1:0, 2:0, 0:2) pārspēja Somiju.

Dalibors Dvorskis jau spēles 36.sekundē izvirzīja vadībā slovākus, bet 34.minūtē pēc vairākumā gūtiem Patrika Masnicas un Adama Cedzo gūtajiem vārtiem slovāki panāca 3:0.

46.minūtē somiem vienus vārtus atguva Kaspers Haltunens. Somija divas minūtes un 32 sekundes pirms mača beigām nomainīja vārtsargu ar sesto laukuma spēlētāju un desmit sekundes pirms spēles beigu signāla ar Emila Jarventies pūlēm panāca 2:3, taču izlīdzinājumu nepanāca.

Savukārt Kanāda ar 7:3 (1:1, 5:1, 1:1) pārspēja Šveici.

Kanādieši ar Maklīna Selebrini metienu 17.minūtē vairākumā izvirzījās vadībā, bet 36 sekundes vēlāk Timo Bincli rezultātu līdzsvaroja.

Uzvaru Kanāda nodrošināja otrajā trešdaļā, kad Kelams Ričijs guva vārtus 37. perioda sekundē, vēlāk viņam piebalsojot Metjū Vudam, Endrū Kristalam, Selebrini un Bērklijam Ketonam, panākot 6:1.

Trešajā periodā vēl vienus vārtus guva Kristals, bet šveiciešiem ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Mateo Vāgners.

Selebrini šajā spēlē sakrāja četrus (2+2) rezultativitātes punktus, bet divus sakrāja arī Ričijs, Vuds, Ketons (visiem - 1+1) un Enguss Makdonels (0+2).

Šveiciešiem divas rezultatīvas piespēles Endo Meiera kontā.

Uzvarētāju rindās, kuri pa pretinieku vārtiem meta 33 reizes, 28 no 31 metiena atvairīja Kārsons Bjarnasons.

Šodien ceturtdaļfināla maču aizvada arī Latvijas hokejisti, kuri plkst.21 uzsāka spēli ar Zviedriju

Pirmajā sērijas līdz divām uzvarām cīņā par vietas saglabāšanu elites divīzijā Norvēģija ar 6:1 (2:0, 2:0, 2:1) sagrāva Vāciju.

Elīass Vatne uzvarētāju rindās izcēlās ar četriem (2+2) rezultativitātes punktiem, bet vārtos Martins Lunnbergs atvairīja 25 no 26 metieniem.

Pretiniekiem Pauls Vincenss vienīgos vārtus guva, kad norvēģi bija guvuši jau piecus vārtus.

Šodien ceturtdaļfināla maču aizvadīs arī Latvijas hokejisti, kuri plkst.21 spēkosies ar Zviedriju, bet vēl vienā ceturtdaļfinālā ceturtdien Kanāda mēros spēkus ar Šveici.

A grupā 12 punkti četrās spēlēs bija Zviedrijai, deviņi punkti - Kanādai, pieci punkti - Slovākijai, Čehija tika pie četriem punktiem, bet Vācija grupu turnīru pabeidza bez iegūtiem punktiem.

B grupā pēc četriem mačiem 12 punktus sakrāja ASV, deviņi punkti bija Somijai, Šveice tika pie sešiem punktiem, Latvija izcīnīja trīs punktus, bet norvēģi četros mačos netika pie punktiem.

Pusfināli paredzēti 29.aprīlī, bet godalgas tiks sadalītas vēl dienu vēlāk. Pēdējo vietu ieguvējas grupās Vācija un Norvēģija cīnās par vietas saglabāšanu elites divīzijā.

Jau ziņots, ka B grupas pirmajās spēlēs Latvija ar 1:7 zaudēja ASV, ar 2:5 atzina Somijas un ar 1:5 Šveices vienaudžu pārākumu, bet izšķirošajā mačā, cīnoties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā un vietas saglabāšanu elites divīzijā, ar 1:0 pārspēja Norvēģiju.

Neviena izlase pērn neizkrita uz zemāku divīziju, jo Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) no starptautiskajām sacensībām diskvalificēja Krievijas un Baltkrievijas hokejistus un pasaules čempionātā spēkus mēroja astoņas izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!