Foto: LETA
Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavoties savās mājās gaidāmajam pasaules čempionātam, piektdienas vakarā nenoturēja divu vārtu pārsvaru un pārbaudes mačā "Arēnā Rīga" ar 3:5 (1:0, 2:2, 0:3) piekāpās Šveicei.

Latvijas izlases labā pa vārtiem šajā mačā guva Ronalds Ķēniņš, Filips Buncis un Kaspars Daugaviņš. Tikmēr Šveices rindās divreiz vārtsargu Ivaru Punnenovu pārspēja Tailers Mojs.

Pirmajā trešdaļā abas komandas aizvadīja līdzvērtīgu cīņu - katrai bija pa labiem momentiem gūt vārtus, taču 43 sekundes pirms perioda beigām Latviju vadībā pēc lieliskas Daugaviņa piespēles uz vārtu priekšu izvirzīja Ķēniņš. Otrā trešdaļa tikmēr sākās ievērojami vētraināk - jau tās otrajā minūtē Šveice panāca izlīdzinājumu, bet dažas minūtes vēlāk Latvija pusotras minūtes laikā iemeta divus vārtus un ieguva vadību ar 3:1.

Uzreiz pēc tam Šveice ņēma 30 sekunžu pārtraukumu, un tas vainagojās panākumiem, jo vien 20 sekundes pēc trešo vārtu zaudējuma viesi samazināja rezultātu starpību līdz minimumam. Ar minimālu vadību Latvija sāka noslēdzošās pamatlaika 20 minūtes, kurās ielaida trīs vārtus un cieta zaudējumu.

Cīņas 47. minūtē Tobiass Gaisers panāca izlīdzinājumu, bet 53. minūtē pēc Roberta Bukarta noraidījuma Mojs ar saviem otrajiem vārtiem pirmo reizi vadībā izvirzīja Šveici. Tie pēcāk izrādījās uzvaru nesoši. Kaut arī pēdējās minūtēs Latvija intensīvi uzbrukumu, punktu Šveice pielika ar precīzu metienu tukšos vārtos.

Treniņnolūkos komandas vēl izspēlēja pagarinājumu, kuros vārtu nebija, bet pēcspēles metienos ar 2:0 uzvarēja Latvija - precīzi bija Dans Ločmelis un Bukarts.

Sestdien abas komandas tiksies vēlreiz.

Pasaules čempionāts Rīgā un Tamperē sāksies 12. maijā.

Portāls "Delfi" piedāvāja Latvijas-Šveices mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!