Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa Austrumu konferences finālam soli tuvāk otrdien, 9. maijā, spēra Karolīnas "Hurricanes", bet Rietumu konferencē pusfinālā cīņu saasināja Dalasas "Stars".

Austrumu konferences pusfināla ceturtajā spēlē "Hurricanes" ar 6:1 (1:1, 5:0, 0:0) pieveica Ņūdžersijas "Devils", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-1. Sērijas nākamā spēle, kas var būt arī pēdējā šajā duelī, ceturtdien risināsies Karolīnā.

Jau spēles otrajā minūtē Džeks Hjūzs vadībā izvirzīja "Devils", tomēr Ņūdžersijas komanda atlikušajās 58 minūtēs tā arī nespēja pārspēt pretinieku dāņu vārtsargu Frederiku Andersenu.

Pirmā perioda izskaņā Martins Nečass panāca neizšķirtu, bet lūzums notika otrajā periodā, kad "Hurricanes" guva piecus vārtus. Otra perioda astotajā minūtē Nečass vadībā izvirzīja Karolīnas vienību, bet tad trīs minūšu laikā Brets Peske, Jespers Fāsts un Brents Bērnss panāca 5:1. Otrā perioda izskaņā vēl precīzs bija Džordans Martinoks, palielinot "Hurricanes" pārsvaru līdz 6:1.

Tikmēr Rietumu konferencē "Stars" ar 6:3 (1:0, 4:1, 1:2) pieveica Sietlas "Kraken", sērijā panākot 2-2. Nākamais mačs ceturtdien notiks Dalasā, bet pēc tam sestdien spēle paredzēta Sietlā. Ja sērijā būs vajadzīga arī septītā spēle, tā 15. maijā notiks Dalasā.

Arī "Stars", līdzīgi kā "Hurricanes", izšķirošo pārsvaru panāca otrajā periodā. Pirmās trešdaļas izskaņā Džeimijs Bens guva "Stars" pirmos vārtus. Otrā perioda sākumā Tomass Hārlijs dubultoja Dalasas komandas pārsvaru, bet trešdaļas vidū pusotras minūtes laikā Makss Domī un Džo Pavelskis panāca 4:0. Ātri vien Džeidens Švarcs vienus vārtus atguva, bet otrā perioda pēdējā minūtē Rūps Hincs atjaunoja "zvaigznēm" četru vārtu pārsvaru.

Trešajā periodā pēc Švarca un Adama Larsona gūtajiem vārtiem "Kraken" saasināja cīņu mačā, Sietlas komanda noņēma arī vārtsargu, bet to izmantoja pretinieki – Domī pielika punktu spēlei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!