Foto: AP/Scanpix/LETA

Dalasas "Stars" komanda naktī uz otrdienu sasniedza Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences finālu, kurā tiksies ar latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvēto Vegasas "Golden Knights".

Rietumu konferences pusfināla izšķirošajā - septītajā - spēlē "Stars" savā laukumā ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Sietlas "Kraken", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-3.

Pirmdienas mačā "Stars" labā vārtus iemeta somu uzbrucējs Rope Hincs un Vaiats Džonstons, kamēr "Kraken" vienīgo ripu iemeta vien 18 sekundes līdz pamatlaika beigām - precīzs bija dānis Olivers Bjorkstrands.

Iepriekšējās sešās spēlēs šīs komandas kopumā iemeta 49 vārtus, tomēr septītais mačs bija divu vārtsargu duelis. "Stars" pirmais numurs Džeiks Otindžers tika galā ar 22 metieniem, bet pretējos vārtos Filips Grubauers atvairīja 26 raidījumus.

Dalasas un Lasvegasas komandas konferences finālā tikās jau 2020. gadā, kad "Stars" guva virsroku piecās spēlēs. Pašreizējais "Stars" galvenais treneris Pīters Debūrs no 2020. gada sākuma līdz 2022. gadam vadīja tieši "Golden Knights", tomēr pēcāk tika atlaists un Dalasas grožus viņš pārņēma vien pagājušā gada vasarā.

Zīmīgi, ka savas karjeras laikā Debūrs uzvarējis visās septiņās sēriju septītajās spēlēs. Viņš kļuva vien par trešo treneri NHL vēsturē, kurš to paveicis ar četriem dažādiem klubiem - Ņūdžersijas "Devils", Sanhosē "Sharks", "Golden Knights" un "Stars".

Rietumu konferences fināls sāksies piektdien Lasvegasā. Savukārt Austrumu konferences finālā spēkiem mērosies Karolīnas "Hurricanes" un Floridas "Panthers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!