Foto: F64

Latvijas hokeja izlase vēsturiskajā uzvarā pār Čehijas valstsvienību demonstrēja ļoti pašaizliedzīgu sniegumu, un vairāki hokejisti pēc mača jūt sāpes, medijiem stāstīja galvenais treneris Harijs Vītoliņš, piebilstot, ka uzvaras maksā dārgi.

Latvijas izlase savās mājās notiekošajā pasaules čempionātā pirmdien ar rezultātu 4:3 pagarinājumā pārspēja Čehijas izlasi. Tā Latvijai bija pirmā uzvara pār šo pretinieku.

"Uzvaras dārgi maksā. Mums ir liels skaits spēlētāju ar traumām. Tā kā rīt redzēsim, kāda būs situācija. Kad adrenalīns ir iekšā, tad sāpes nejūt, bet pēc spēles bija redzams, ka puiši ir ar ledus maisiem. Tādas ir uzvaras," teica Vītoliņš.

Kā stāstīja Vītoliņš, tad Rihards Bukarts trešās trešdaļas desmitajā minūtē nevarēja turpināt spēli, un tas bija iemesls, kāpēc Latvijas izlase maču noslēdza ar trim spēlētāju virknējumiem. Treneris cer, ka Andrim Džeriņam, kuram ripa trāpīja pa seju, nav smadzeņu trīce. "Viņš nospēlēja līdz galam. Tagad sēž ģērbtuvē priecīgs par uzvaru. Cik pirkstus viņam parāda, tik arī redz. Drīzāk tur ir kaut kāds sasitums," norādīja treneris. "Uvim Balinskim ļoti roka sāp, viņš to nevar salocīt. Zilumus es nemaz neskaitu, tie ir visiem aizsargiem. Redzējām, ka Rūdolfam Balceram aizsita elpu, viņam arī plecs sāp. Šobrīd grūti pateikt, jo naktī ķermenis atpūtīsies un tikai nākamajā dienā varēs visu just."

Vītoliņš uzsvēra, ka tikai ar tādu pašaizliedzību uzvaras rodas.Latvijas izlasei rīt paredzēts treniņš, bet Vītoliņš vēl nezināja, kāds tas būs. Skaidrs, ka spēlētājiem pēc šāda mača vajadzēs atjaunot ķermeni.

Vītoliņš arī ieskicēja taktiskās nianses, kas palīdzēja šajā mačā gūt panākumu: "Mēs ļoti labi veidojām vidējo zonu. Čehi neizveidoja praktiski nevienu uzbrukumu līdz metienam ar taisno ieeju. Mēs gaidījām viņus uz pretuzbrukumiem, jo mēs spēles sākumā dominējām. Bija skaidrs, ka maisam gals būs vaļā."

"Mums uzdevums nebija ieiet uzbrukuma zonā skaisti. Ja bija iespēja, varēja mest no sarkanās līnijas pa vārtiem, lai pretinieks nezina, uz kurieni tā atlēks. Taktiski pamainījām to, ka aizsargi nevis meklēs piespēli, bet metīs pa vārtiem," treneris turpināja. "Patīkami, ka uzvara ir vēsturiska."

Latvijas hokeja izlasē visi saprot to, ka čempionāts vēl nav pat pusē. Uzvaru tagad var izbaudīt, bet nākamā spēle būs vēl svarīgāka. "Emocijas ir jādabū ārā. Šodiena ir jāizbauda, bet rīt ar svaigu galvu apskatīsimies, ko mēs darīsim un kāds būs dienas plāns. Skaidrs, ka gatavosimies nākamajai spēli," piebilda Vītoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!