Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences finālsērijas pirmajā mačā izcēlās ar vārtu guvumu un palīdzēja Lasvegasas "Golden Knights" ar rezultātu 4:3 pagarinājumā savā laukumā pārspēt Dalasas "Stars".

Bļugers šajā mačā bija precīzs spēles 50. minūtē, kad Kīgens Kolesārs devās uz vārtiem, bet aizsargi viņu neitralizēja. Ripa palika vārtu priekšā, un Bļugers izmantoja haosu pie pretinieku vārtiem, gūstot savus pirmos vārtus šajā Stenlija kausa izcīņā un izvirzot savu komandu vadībā ar 3:2.

Latvietis šajā mačā laukumā pavadīja 11:13 minūtes, no kurām 1:16 nospēlēja mazākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja divus metienus, bet spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pirmās trešdaļas izskaņā Džeisons Robertsons guva vārtus "Stars" komandai, bet tā vadībā bija līdz mača 30. minūtei, kad Viljams Kārlsons panāca izlīdzinājumu. Trešās trešdaļas otrajā minūtē Kārlsons deva Lasvegasai vadību, tomēr nepilnas trīs minūtes vēlāk Rūps Hincs atkal izlīdzināja rezultātu. Bļugers otro reizi deva vadību "Golden Knights" hokejistiem, taču Džeimijs Bens divas minūtes pirms pamatlaika beigām guva vārtus un panāca rezultātu 3:3.

Cīņa turpinājās pagarinājumā, taču tā nebija pārāk ilga, jo pēc nospēlētām 95 sekundēm Brets Houdens no aizvārtes meta pret vārtsarga muguru un iedabūja ripu vārtos.

"Gonden Knigts" un "Stars" sērija turpināsies naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!