Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers parakstījis līgumu ar Šveices augstākās līgas klubu Cīrihes "Lions", otrdien paziņojusi komanda.

Līgums noslēgts uz vienu sezonu.

Balcers pagājušajā sezonā aizvadīja kopumā 17 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pārstāvot Floridas "Panthers" un Tampabejas "Lightning". Šo maču laikā hokejists sakrāja piecus (3+2) rezultativitātes punktus. Tiesa, sezonas laikā viņš iedzīvojās savainojumā un sezonas otro daļu pavadīja Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Savukārt pēc sezonas Balceram no "Lightning" puses netika piedāvāts jaunas līgums, un latvietis kļuva par brīvo aģentu. Pasaules spēcīgākajā līgā viņš pārstāvējis arī Otavas "Senators", Sanhosē "Sharks" un Floridas "Panthers" komandas. Kopumā uzbrucējs NHL nospēlējis 170 mačus un iekrājis 62 (28+34) punktus.

Iepriekš Balcers publiski nebija slēpis, ka par savu iespēju nostiprināties NHL cīnīsies līdz pēdējam.

Kopā ar valstsvienību Balcers šajā pavasarī sensacionāli pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļas. Desmit mačos viņš iekrāja deviņus (2+7) rezultativitātes punktus.

Cīrihē Balcers atkal satiksies ar treneri Marku Kroufordu, jo latvietis savulaik viņa vadībā spēlēja "Sentaros" klubā.

"Rūdilfam ir ļoti spēcīgas spēles veidotāja īpašības," norādīja "Lions" sporta direktors Svens Lēvenbergers. "Viņš var spēlēt gan vairākumā, gan mazākumā, turklāt palīdz fakts, ka Kroufords zina šo spēlētāju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!