Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Čikāgas "Blackhawks" jaunā zvaigzne Konors Bedārds savā 12. spēlē labojis vairākus NHL rekordus un bija tuvu savam pirmajam "hat trick", kas būtu vēl viens vēsturisks panākums.

Bedārds ceturtdien, 9. novembrī, guva divus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, bet "Blakchawks" ar 5:3 pieveica Tampabejas "Lightning". 18 gadus vecajam Bedārdam tā bija pirmā spēle NHL karjerā, kurā viņš guvis vairākus rezultativitātes punktus.

Bedārds jau pirmajā periodā guva divus vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli, bet ceturto punktu spēlē nopelnīja pēc piespēles Korijam Perijam, kurš otrajā periodā vairākumā izvirzīja "Blackhawks" vadībā ar 5:2.

Bedārds līdz ar to kļuvis par jaunāko hokejistu gandrīz 80 gadu laikā, kurš vienā spēlē ticis pie četriem rezultativitātes punktiem. Visā NHL vēsturē viņš trešais jaunākais hokejists ar četriem rezultativitātes punktiem vienā spēlē.

Bedārdam sasnieguma brīdī bija 18 gadi un 115 dienas. 1944. gada 8. janvārī četrus rezultativitātes punktus guva Toronto "Maple Leafs" uzbrucējs Teds Kenedijs (8 gadi un 27 dienas), bet pēc nepilna mēneša 5. februārī to atkārtoja Bostonas "Bruins" uzbrucējs Beps Gvidolīns (18 gadi un 58 dienas).

Tomēr Bedārds pārspējis divus pieminētos hokejistus, jo ir kļuvis par jaunāko hokejistu NHL vēsturē, kurš vienā spēlē guvis divus vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles.

Tāpat Bedārds ir kļuvis par pirmo "Blackhawks" jauno hokejistu, kurš debijas sezonā izcēlies ar četriem rezultativitātes punktiem. 2018. gadā tas izdevās Aleksam Debrinkatam.

Jāpiebilst, ka Bedārds pēc rekordu labošanas mača turpinājumā varēja gūt arī trešos vārtus, bet savas iespējas neizmantoja. Šajā gadījumā kanādiešu hokeja talants būtu kļuvis par visu laiku jaunāko "hat trick" autoru NHL vēsturē un labotu vēl vairākus rekordus.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!