Foto: Kolumbusas Blue Jackets publicitātes foto

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš sargā vārtus vienā no vājākajām Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandām Kolumbusas "Blue Jackets", sapņo par Stenlija kausa izcīnīšanu un vēlas iegūt Vezinas balvu, ko pasniedz labākajam ripu ķērājam. "Šeit es nebūtu bez Lugāno pilsētas kluba. Ideālajā scenārijā gribētu savu karjeru noslēgt tur."

Pēc katastrofālas pagājušās sezonas Merzļikins šosezon spēlē stabilāk un brīžiem velk vājo Kolumbusu uz priekšu. Šajā sezonā viņam 14 spēlēs gan tikai četras uzvaras, bet vidēji mačā latvietis ielaidis 3,28 vārtus un atvairījis 89,9% metienu. Vārtsarga vidējie rādītāji pēc labām pirmajiem NHL gadiem gan turpina kristies.

Arī pati Kolumbusa bieži ir kaila. Ja pagājušajā sezonā tā bija vājākā komanda Austrumu konferencē, tad šosezon taciņa tiek staigāta tā pati - 20 spēlēs iekrāti vien 14 punkti, kas liek atrasties tabulas pašā apakšā. Priekšpēdējā vietā esošā Otavas "Senators" gan ieguvusi tikai par diviem punktiem vairāk, taču tā nospēlējusi par pieciem mačiem mazāk... Nupat "Blue Jackets" pret Čikāgas "Blackhawks" pārtrauca iespaidīgo deviņu zaudējumu sēriju, un Merzļikins atvairīja 33 metienus, būdams viens no komandas vilcējiem. "Elvis svarīgākajos brīžos mūs pavilka," pēc cīņas pret Čikāgu latvieti slavēja "Blue Jackets" galvenais treneris Paskāls Vensāns.

"Ārpus laukuma šad tad ir grūti. Bieži esmu ar komandu izbraukumos un nesatieku savu dēlu veselu nedēļu. Pēc tam atgriežos mājās un varu pavadīt ar viņu pāris dienas, bet tad atkal jādodas prom."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!