Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers šajā sezonā Vankūveras "Canucks" sastāvā nospēlējis piecas spēles, bet divās no tām viņš uzbrukumā bijis ļoti aktīvs, mēģinot atklāt savu kontu jaunās komandas rindās. Pirmo rezultativitātes punktu uzbrucējs jau guvis, un zīmīgi, ka to izdarīja, spēlējot mazākumā.

Bļugers sezonas pirmās 14 spēles potītes savainojuma dēļ bija spiests izlaist, bet savu debiju piedzīvoja 12. novembrī, palīdzot komandai izcīnīt uzvaru. Savukārt savā sezonas piektajā spēlē latvietis izcēlās ar rezultatīvu piespēli, kad mazākumā palīdzēja komandas biedram Semam Lafertijam izcelties ar precīzu metienu. Bļugers šajā mačā izdarīja septiņus metienus pa vārtiem, kas bija pārliecinoši liekākais skaits komandā. Tuvākais sekotājs komandā bija ar trīs metieniem.

Pēc līguma noslēgšanas ar "Canucks" Bļugers tieši uzsvēra, ka grib būt arī uzbrūkošāks spēlētājs nekā līdz šim parādījis. Pitsburgas "Penguins" sastāvā viņš bija izteikts trešās un ceturtās maiņas uzbrucējs, kuram bieži vien pēc nopelnīta iemetiena uzbrukuma zonā vajadzēja nomainīties, jo tad laukumā tika sūtīti vadošie virknējumi ar Sidniju Krosbiju un Jevgeņiju Malkinu centra pozīcijā. Tomēr viņš bija svarīgs komandas spēlētājs sniegumā skaitliskajā mazākumā.

Bļugers spēlē pret "Sharks" ierasti darbojās mazākumā, šajā formātā laukumā pavadot 2:02 minūtes, taču viņš lielāku spēles laiku pavadīja vairākumā – 2:33 minūtes, kas tomēr nav pārāk bieži. Minūti viņš laukumā pavadīja arī spēlē pret "Islanders". Tas apliecina, ka uzbrucējs ir izpelnījies treneru uzticību, bet momentu realizācijai vajadzētu uzlaboties līdz ar sportiskās formas uzlabošanos.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!