Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins svētdien no rezervistu soliņa vēroja Kolumbusas "Blue Jackets" maču, kurā viņa pārstāvētā komanda izbraukumā ar rezultātu 1:3 piekāpās Bostonas "Bruins".

Šajā mačā "Blue Jackets" vārtu drošība bija uzticēta Spenseram Martinam, kurš atvairīja 25 no 28 pretinieku metieniem.

Spēles pirmie vārti tika gūti otrās trešdaļas pēdējā minūtē, kad Būns Dženers izvirzīja vadībā "Blue Jackets", taču trešajā periodā spīdēja "Bruins" hokejists Breds Maršāns. Vispirms viņš precīzs bija trešās trešdaļas otrajā minūtē, tad četras minūtes vēlāk viņš bija precīzs vairākumā pirmo reizi, bet tad spēles 48. minūtē izcēlās ar vēl vienu vārtu guvumu vairākumā. Sešu minūšu laikā "Bruins" hokejists guva trīs vārtus.

Citā spēlē Bufalo "Sabres", kas spēlē bez savainotā Zemgus Girgensona, ar rezultātu 1:2 savā laukumā zaudēja Nešvilas "Predators".

Novembra beigās tika paziņots, ka Girgensons guvis savainojumu, un viņš nevarēs spēlēt vairākas nedēļās.

"Predators" abus vārtus guva spēles pirmajā trešdaļā, kad vispirms precīzs bija Filips Forsbergs, precīzi metot 10. minūtē, bet Jakovs Treņins minūti vēlāk dubultoja savas komandas pārsvaru. Viktors Olofsons vienus vārtus otrās trešdaļas vidū atspēlēja, bet turpinājumā komandas vairs vārtus neguva.

NHL Austrumu konferencē "Sabres" ierindojas 13. vietā ar 22 punktiem 25 spēlēs, bet "Blue Jackets" ar 22 punktiem 26 spēlēs ir 14. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!