Latvijas hokeja vārtsargam Elvim Merzļikinam otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē kārtējo reizi darba netrūka, tomēr viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" nenosargāja trīs vārtu pārsvaru un ar rezultātu 3:4 (1:0, 2:0, 0:3, 0:1) pagarinājumā savā laukukumā zaudēja Losandželosas "Kings".

Merzļikins atvairīja 35 no 39 pretinieku metieniem. Latvietis aizvadīja savu 19. spēli šajā sezonā, un viņš vidēji ielaiž 3,1 vārtus un atvaira 91% pretinieku metienu.


Spēles 10. minūtē Kirils Marčenko izcēlās ar vārtu guvumu vairākumā, kas deva vadību "Blue Jackets". Otrajā trešdaļā Džonijs Gudro un Metjū Olivjē deva trīs vārtu pārsvaru mājiniekiem. Taču trešās trešdaļas sākumā Filips Dano vārtu priekšā mainīja ripas lidojuma virzienu un vienus vārtus "Kings" komandai atspēlēja. Sestajā minūtē viņš vārtu priekšā bija veiklākais un iedabūja ripu vārtos, taču 47. minūtē Arturs Kalijevs no vārtu priekšas noslēdza ātru Losandželosas komandas pāreju no aizsardzības uzbrukumā.

Spēle nonāca pagarinājumā, kurā vajadzēja nospēlēt vien 33 sekundes. Drū Dautijs pēc piespēles izpildīja teicamu metienu tālajā vārtu stūrī, liekot Merzļikinam kapitulēt ceturto reizi.

Vēl vienā spēlē otrdien Teodors Bļugers guva savu trešo rezultativitātes punktus šajā sezonā, taču viņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks" ar rezultātu 4:5 (2:4, 0:1, 2:0) piekāpās Ņūdžersijas "Devils".

Bļugers pirmās trešdaļas izskaņā iesaistījās pozicionālā uzbrukumā, un piespēlēja uz vārtu priekšu Konoram Gārlandam, bet Dakota Džošua ieguva ripu un ar atkārtotu metienu guva vārtus, panākot rezultātu 2:4.

Latvijas hokejists šajā mačā laukumā pavadīja 13:32 minūtes, kuru laikā uzvarēja 63,6% iemetienu, izdarīja vienu metienu pa vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu. Bļugers savā sezonas 12. spēlē guva trešo rezultativitātes punktu. Viņa kontā vieni vārti un rezultatīva piespēle.

"Canucks" šajā spēlē pamanījās atspēlēties no rezultāta 1:4. "Devils" hokejists Jespers Brats ceturtajā minūtē guva pirmos vārtus, bet piecas minūtes vēlāk Džonatans Taners Millers rezultātu izlīdzināja. Tomēr Eriks Haula uzreiz atguva vadību Ņūdžersijas komandai, bet turpinājumā "Devils" labā precīzi bija Džeks Hjūzs un Maikls Makleods.

Pēc Džošua vārtu guvuma rezultāts 2:4 saglabājās teju visu otro trešdaļu, bet 34 sekundes pirms pārtraukuma Lūks Hjūzs atjaunoja trīs vārtu pārsvaru "Devils" hokejistiem.

Noslēdzošajā trešdaļā Broks Besers, Sems Lefertijs un Nils Hoglanders ar vārtu guvumiem "Canucks" labā panāca rezultātu 5:5, bet pie punktiem Vankūveras komandai tomēr tikt neizdevās. Brats ar precīzu metienu pēdējā pamatlaika minūtē, iegūstot vārtsarga atvairīto ripu, izrāva uzvaru "Devils" vienībai.

Citā mačā "Sabres" savā laukumā ar rezultātu 3:5 (0:2, 1:2, 2:1) zaudēja Detroitas "Red Wings" vienībai. Zemgus Girgensons savainojuma dēļ joprojām nevar palīdzēt savai komandai.

"Red Wings" maču iesāka ar četriem bezatbildes vārtiem, līdz mača 34. minūtei precīzi metot Dilanam Larkinam, Robijam Fabri, Morics Zaiders un Mihaels Rasmusens. "Sabres" atbildēja ar saviem trīs vārtiem pēc kārtiem, un vārtus guva Rasmuss Dalīns, Keisijs Mitelstadts un Džefs Skiners. Atspēlēties "Sabres" komandai neizdevās, un Larkins panāca mača gala rezultātu.

"Canucks" ar 33 punktiem 26 spēlēs ierindojas ceturtajā vietā Rietumu konferencē. Savukārt "Sabres" ar 22 punktiem 25 spēlēs ieņem 14.vietu Austrumu konferencē, bet "Blue Jackets" ar 21 punktu 27 spēlēs ierindojas pozīciju zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!