Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers naktī uz piektdienu guva savus otros vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā, kamēr Vankūveras "Canucks" izcīnīja uzvaru.

"Canucks" savu skatītāju priekšā ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) pieveica Minesotas "Wild", liekot punktu pretinieku četru uzvaru sērijai.

Bļugers šajā mačā uz ledus pavadīja 15:43 minūtes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku raidījumu, uzvarēja 12 no 18 iemetieniem (67%) un cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Latvijas uzbrucējs šosezon 13 spēlēs guvis četrus (2+2) rezultativitātes punktus.

Kaut arī Minesotas hokejistiem spēles ievadā piederēja iniciatīva, tieši "Canucks" atklāja divcīņas rezultātu, kad pretuzbrukumā, pašam ieejot sāncenšu zonā, precīzu metienu izpildīja zviedrs Nilss Heglanders. Turpinājumā vārti netika gūti ilgu laiku, līdz 43. minūtē "Canucks" hokejisti labi pacīnījās uzbrukuma zonā, saglabājot tajā ripu, kas nonāca vārtu priekšā pie brīvā Bļugera. Latvietis ar pāris māņkustībām izrēķinājās ar "Wild" vārtsargu Filipu Gustavsonu un guva savus otros vārtus sezonā.

Uzvaru "Canucks" nosargāja, bet lielisks "Canucks" vārtos bija Keisijs Desmits, kurš atvairīja visus 26 pretinieku metienus. Viņam šī bija pirmā "sausā" spēle Vankūverā, uz kuru viņš pārcēlās pirms šīs sezonas no Pitsburgas "Penguins".

"Canucks" ar 35 punktiem 27 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas augstajā trešajā vietā.

Jau ziņots, ka naktī uz piektdienu NHL laukumos mainīgas sekmes bija vārtsarga Elvja Merzļikina un uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētajām komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!