Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Trešo zaudējumu pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā naktī uz piektdienu piedzīvoja Kolumbusas "Blue Jackets", kam slimības dēļ dažas dienas nevar palīdzēt Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins.

"Blue Jackets" izbraukumā ar 3:7 (0:1, 2:3, 1:3) piekāpās Ņujorkas "Islanders", zaudējot ceturto spēli piecu maču laikā.

Kolumbusas pamatvārtsargs Merzļikins saslimšanas dēļ izlaidīs tuvākās komandas spēles, tāpēc ceturtdien vārtos stājās sezonu pieklājīgi sākušais Spensers Mārtins. Tiesa, viņš nebija glābējs jo atvairīja 29 no 36 metieniem jeb tikai 80,6%.

Četrus rezultativitātes punktus ar diviem vārtiem un divām piespēlēm "Islanders" uzvarā nopelnīja Metjū Barzals, kamēr Bo Horvats pievienoja divus vārtus un piespēli, bet Semjons Varlamovs mājinieku vārtos atvairīja 32 metienus.

Savukārt "Blue Jackets" komandā visos trīs vārtos piedalījās šī gada NHL drafta trešais numurs Adams Fantili - viņam divi vārti un viena rezultatīva piespēle. Viņš trešā perioda otrajā minūtē pietuvināja Kolumbusu līdz 3:4, tomēr pēc tam Barzals un Horvats ar trim bezatbildes vārtiem nokārtoja Ņujorkai uzvaru.

Tikmēr četru zaudējumu sēriju pārtraukusi traumētā latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas viesos ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) pieveica vienu no līgas spēcīgākajām komandām Bostonas "Brauns".

Girgensons ķermeņa lejasdaļas traumas dēļ nav spēlējis jau divas nedēļas, bet ceturtdien "Sabres" uzvaru ar 29 atvairītiem metieniem sekmēja tikai 21 gadu vecais vārtsargs Devons Levi, kamēr uzbrukuma līderis Teidžs Tompsons guva pirmos vārtus kopš 4. novembra.

"Sabres" ar 24 punktiem 27 spēlēs atrodas Austrumu konferences 14. vietā, bet uzreiz aiz tās ar 21 punktu 28 mačos ir "Blue Jackets". Vājāka konferencē ir tikai Otavas "Senators", kam 20 punkti 21 spēlē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!