Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Latvijas hokeja speciālists Artis Ābols sarunā ar "sportacentrs.com" atzinis, ka par viņa neiekļaušanu Latvijas izlases treneru sastāvā no galvenā trenera Harija Vītoliņa uzzinājis nepilnas 24 stundas pirms lēmuma izziņošanas, bet par iemesliem viņš nav informēts.

LHF otrdien paziņoja, ka Ābola vietā par Vītoliņa asistentu strādās slavenais soms Ville Peltonens, kurš 2016. gadā iekļauts Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē. Vēl Vītoliņam asistēs arī Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Petri Numelins, Raimonds Vilkoits, video treneris Pēteris Groms un fiziskās sagatavotības speciālists Ēriks Visockis.

"Neko vairāk nevaru komentēt vai paskaidrot, neko vairāk Harijs nepateica arī man, tikai to pašu, kas jau visiem izlasāms publiski," "sportacentrs.com" citē Ābolu, kurš labprāt būtu turpinājis darbu valstsvienībā. Pēc Ābola teiktā, lēmuma iniciators ir Vītoliņš, kurš viņu informēja pirmdienas vakarā. "Nepatīkami, bet pieņemu. Nepatīkami, bet nav jau arī vissmagākā lieta, kas dzīvē var notikt, tāpat viss turpinās."

Vītoliņš ar izmaiņām cer palielināt hokejistu motivāciju.

"Viņam ir ļoti liela pieredze hokejā, uzskatu, ka viņš ļoti palīdzēs Latvijas izlasei. Nevajag baidīties no pārmaiņām, ja tās ir kvalitatīvas," "sportacentrs.com" teica Vītoliņš. Lai motivētu spēlētājus, bija nepieciešamas pārmaiņas, un viņš ir tāda persona, kas nāk ar savu leģendas auru, kas šo motivāciju sniegs. Viņam ienākot ģērbtuvēs, spēlētājiem būs respekts un vēlme pierādīt sevi no jauna. Hokejisti vēlēsies sevi vēlreiz apliecināt, arī tie, kas iepriekš netika sastāvā, un tas pats attieksies arī uz mums, treneriem."

"Treneru vietas jau ir ierobežotas - ja kāds nāk klāt, loģiski, ka kādam jāpaiet malā. Arta pienākumus tagad pārņems Peltonens, kurš to ir darījis arī Somijas un Vācijas izlašu sastāvos, esmu pārliecināts, ka šīs izmaiņas nesīs rezultātus. No pārmaiņām nevajag baidīties, atkārtošos vēlreiz," piebilda Vītoliņš.

Ābols savulaik bija Latvijas izlases iepriekšējā galvenā trenera Boba Hārtlija asistents un šajā postenī strādājis kopš 2017. gada. Ābols ir arī Latvijas U-20 izlases galvenais treneris, bet ikdienā vada Latvijas čempionus "Zemgale/LBTU" komandu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!