Rīgas "Prizma" komanda pirmdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla otrajā spēlē mājās ar rezultātu 5:6 (1:1, 3:3, 1:2) zaudēja Tallinas "Panter" vienībai, kurai uzvaras vārtus desmit sekundes pirms pamatlaika beigām guva Daniils Carkovskis.

Sērijā līdz trīs uzvarām rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Pirmā perioda vidū mājiniekus vadībā izvirzīja Emīls Ezītis, bet septiņas minūtes vēlāk neizšķirtu panāca Daniils Fursa. Otrajā periodā abas komandas guva pa trīs vārtiem, talliniešiem divreiz iegūstot vadību un abas reizes to nenoturot. "Prizmai" divreiz izcēlās Krists Apsītis un vēlreiz Ezītis, bet viesiem visus trīs vārtus vairākumā guva Savelijs Novikovs, Rasmuss Kīks un Šuma Kinebuči.

Trešā perioda sestajā minūtē rīdziniekiem vadību atguva Roberts Krauklis, bet sešas minūtes pirms pamatlaika beigām 5:5 panāca Maksims Lovkovs. Komandas jau tuvojās papildlaikam, taču desmit sekundes pirms pamatlaika beigu signāla Carkovskis izpildīja precīzu metienu pretī vārtiem un izrāva talliniešiem uzvaru.

Mājiniekiem maču ar trīs rezultativitātes punktiem - visus iekrājot ar piespēlēm - noslēdza Kristaps Riekstiņš. Uzvarētājiem 1+2 nopelnīja Fursa.

Jānis Auziņš "Prizmas" vārtos atvairīja 27 no 33 metieniem, bet pretējos vārtos Jese Makajs tika galā ar 32 no 37 raidījumiem.

Šī pāra uzvarētāja pusfinālā tiksies ar "Zemgale"/LBTU. Otrā pārī "Kurbads" ar 1-0 ir priekšā Hokeja skolas "Rīga" vienībai, cīnoties par tiesībām pusfinālā tikties ar "Mogo"/LSPA.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļuva sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL kausu un Baltijas čempiontitulu norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!