Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē svētdien, 17. martā, pēdējā sekundē uzvaru nesošos punktus guva Kairījs Īrvings, nodrošinot Dalasas "Mavericks" panākumu ar 107:105 pār pašreizējo NBA čempionvienību Denveras "Nuggets".

Aizraujošā dueļa pēdējā ceturtdaļā "Nuggets" atspēlēja 14 punktu deficītu un 28 sekundes pirms pamatlaika beigām izvirzījās vadībā 105:102. Trakā mača izskaņā Luka Dončičs ātri vien ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu 105:105.

"Nuggets" uzbrukums bija nesekmīgs, "Mavericks" izcīnīja atlēkušo bumbu un uzreiz pieprasīja pārtraukumu. "Mavericks" pēdējam uzbrukuma bija atlikušas 2,8 sekundes. Izmetot autu, Maksi Klebers atdeva piespēli Īrvingam, kurš pēc viena dribla ar sev neērto kreiso roku pāri "Nuggets" centra Nikolas Jokiča rokām realizēja "āķa" metienu, atnesot "Mavericks" uzvaru.

Īrvings spēlē guva 24 punktus, bet Dončičs uzvarētājiem bija rezultatīvākais ar 37 punktiem. "Mavericks" pēdējos mačos spēlē kā pa viļņiem un šobrīd cīnās par pēdējo tiešo ceļazīmi uz "play off". Dalasas komandai šī bija piektā uzvara pēdējās sešās spēlēs, pirms tam bija pieci zaudējumi sešās spēlēs, bet vēl pirms tam komanda izcīnīja septiņas uzvaras pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!