Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis naktī uz ceturtdienu iemeta 17 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kurā Bostonas "Celtics" uzvarēja savu tuvāko sekotāju Austrumu konferencē.

"Celtics" savā laukumā ar 122:119 (33:28, 36:28, 32:27, 21:36) pieveica Milvoki "Bucks", tiekot pie savas septītās uzvaras pēc kārtas.

Porziņģis šajā cīņā laukumā pavadīja 27:47 minūtes, kuru laikā realizēja sešus (6/11) divpunktniekus un piecus (5/6) soda metienus, kamēr secen grozam lidoja visi pieci trīspunktnieki. Tāpat latvieša kontā trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, trīs piezīmes un +/- rādītājs -8, kas bija sliktākais komandā.

Bostonas vienībā rezultatīvākais ar 31 punktu un astoņām atlēkušajām bumbām bija Džeisons Teitums, bet 23 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Derikam Vaitam. Tikmēr 21 punktu un astoņas atlēkušās bumbas pievienoja Džeilens Brauns.

Savukārt "Bucks" komandā nespēlēja tās lielākā zvaigzne Jannis Adetokunbo, bet rezultatīvākais ar 32 punktiem bija Deimiens Lilards. Tikmēr Bobijs Portiss atzīmējās ar 24 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām.

"Celtics" spēles lielāko daļu spēlēja pārliecinoši un atradās drošā vadībā, turklāt pāris epizodēs Porziņģis izcēlās ar efektīgiem bumbas triecieniem grozā no augšas.

Vēl noslēdzošās ceturtdaļas pašā sākumā "Celtics" bija pārliecinoša vadība ar 21 punkta pārsvaru (104:83), tomēr pēc tam mājinieki četras minūtes tika atstāti "sausā", kamēr "Bucks" veica 11 punktu izrāvienu. Nedaudz vairāk kā minūti līdz pamatlaika beigām Porziņģis nospēlēja lieliski pēc Teituma neprecīzā metiena, kad agresīvi savāca atlēkušo bumbu uzbrukumā un trieca to grozā, panākdams 116:109.

Uzreiz pēc tam "Bucks" atbildēja ar pieciem punktiem pēc kārtas un pietuvojās vairs tikai līdz viena precīza metiena tiesai, tomēr beidzamajās sekundēs "Celtics" uzvaru nosargāja ar soda metienu palīdzību.

"Celtics" ar 55 uzvarām 69 mačos atrodas pārliecinošā vadībā Austrumu konferences un visas līgas kopvērtējumā. Komanda ir ceļā uz to, lai nodrošinātu sava laukuma priekšrocības visā "play-off" turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!