Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē nenosargāja 30 punktu pārsvaru un izbraukumā ar rezultātu 118:120 (44:22, 30:34, 22:34, 22:30) zaudēja Atlantas "Hawks" basketbolistiem, pārtraucot deviņu uzvaru sēriju.

"Celtics" iepriekš bija uzvarējusi deviņas spēles pēc kārtas un 20 no aizvadītajām 22 spēlēm, bet tagad komanda lūkos jaunas uzvaras sērijas sākšanu.

Porziņģis šajā mačā guva 17 punktus. Viņš laukumā pavadīja 34:09 minūtes, kuru laikā realizēja vienu no četriem tālmetieniem, sešus no deviņiem divpunktu metieniem un abus soda metienus. Latvietis izcīnīja arī četras atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, bloķēja trīs metienus un nopelnīja trīs piezīmes.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 37 punktiem bija Džeisons Teitams, bet 24 punktus pievienoja Džeilens Brauns. "Hawks" komandā uzvaru sekmēja De’Andrē Hanters, kurš guva 24 punktus, bet 22 punktus guva Bogdans Bogdanovičs, savukārt 19 punkti un 15 rezultatīvas piespēles iekrāja Dežonte Marejs.

"Celtics" arī šo maču iesāka ļoti pārliecinoši, liekot domāt, ka uzvaru sērija turpināsies. Pēc Ala Horforda tālmetiena pirmajā puslaikā rezultāts bija 68:38, tomēr "Hawks" sāka atspēlēšanos, neraugoties uz to, ka komandas līderis Trejs Jangs savainojuma dēļ nespēlēja.

Tik lielu punktu deficītu "Hawks" basketbolisti nebija atspēlējuši kopš 1997./1998. gada sezonas.

"Hawks" basketbolisti otrā puslaika noslēgumā un trešās ceturtdaļas sākumā pakāpeniski deldēja rezultāta deficītu, bet tad Marejs minūti pirms spēles beigām pārņēma vadību Atlantas komandai (117:116), savukārt brīdi vēlāk Hanters realizēja uzvaru nesošo tālmetienu. Gala rezultāts tika panākts pēc Teituma diviem punktiem pašā mača galotnē.

Citā mačā Dāvja Bertāna pārstāvētā Šarlotas Hornets" viesos ar rezultātu 92:115 (20:20, 17:31, 29:27, 26:37) zaudēja Klīvlendas "Cavaliers" basketbolistiem. Šis "Hornets" bija piektais zaudējums pēc kārtas.

Bertāns šajā mačā guva trīs punktus. Viņš laukumā pavadīja 17:07 minūtes, kuru laikā realizēja vienu no diviem tālmetieniem, bet nerealizēja divus divpunktu metienus. Latvietis izdarīja arī vienu rezultatīvu piespēli.

"Hornets" sastāvā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Brendons Millers, bet 13 punktus pievienoja Mailss Bridžess. "Cavaliers" komandā pa 17 punktiem guva Evans Moblijs, Džarets Alens un Žoržs Niangs.

"Celtics" ar 57 uzvarām 72 spēlēs ieņem pirmo vietu gan Austrumu konferencē, gan līgas kopvērtējumā. Savukārt "Hornets" ar 17 uzvarām 71 spēlē ieņem 13.vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!