Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pēdējos gados salīdzinoši bieži komandas atspēlē 20 punktu deficītu un izcīna uzvaru. Šoreiz Kristaps Porziņģis un Bostonas "Celtics" piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pret Atlantas "Hawks", nenosargājot pat 30 punktu pārsvaru, tomēr liepājnieks negrasās pārlieku pārdzīvot un norāda, ka pirms izslēgšanas spēlēm šāda mācību stunda ir ļoti vērtīga.

"Celtics" šajā NBA sezonā ir pirmā komanda, kas oficiāli garantējusi sev vietu izslēgšanas spēlēs, tāpēc tā katram mačam var pieiet ar nelielu brīvības sajūtu. Botonas komanda teju visu sezonu ir NBA līdervienība, tāpēc, protams, neviens nešaubījās par tās dalību "play-off" dueļos. "Celtics" mačā pret "Hawks" zaudēja ar rezultātu 118:120, tādējādi pārtrūkstot tās deviņu uzvaru sērijai.

Šajā NBA sezonā fiksēti 32 gadījumi, kad komanda bijusi iedzinējos ar vismaz 20 punktu deficītu, taču tā spēja atspēlēties un izcīnīt uzvaru, saskaitīja medijs ESPN. Sešās no aizvadītajām septiņām sezonām bijušas vismaz 20 spēles, kurās komanda atspēlē tik lielu deficītu un uzvar. Tas apliecina, ka modernajā NBA basketbolā nav droša pārsvara.

"Mums nevajag pārspīlēti reaģēt uz šo zaudējumu, lai arī spēles laikā bija lieli kontrasti," turpināja Porziņģis. "NBA šādas lietas notiek. Mums galvenais šādas spēles ir nepadarīt par ieradumu. Mēs līdz šim to neesam izdarījuši. Šī spēle mums vienkārši izslīdēja no rokām."

Porziņģim piekrita arī "Celtics" komandas līderis Džeisons Teitums. Porziņģis arī priecājās par diezgan "traku" Bostonas komandas statistiku deviņu uzvaru sērijas laikā, kā arī izcēla iegūtās mācību stundas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!